Tribuna
„Kicks & Sticks Orchestra” concertează, astăzi, la Sala Thalia
Liuba STARII
1048 vizualizari
„Kicks & Sticks Orchestra” concertează, astăzi, la Sala Thalia
Una dintre cele mai apreciate orchestre de jazz din Europa, „Kicks & Sticks Big Band”, va concerta astăzi, 21 octombrie, de la ora 19, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu. De mai bine de 30 de ani, Orchestra Jazz de Tineret a Statului Hessen din Germania – cunoscută şi drept „Kicks & Sticks” - a format generaţii de tineri muzicieni excepţionali, concertele lor impresionând iubitorii jazz-ului de pretutindeni unde au susţinut turnee.

 

Orchestra concertează în formula standard de „Big Band” cuprinzând cinci trompete, patru tromboane, cinci saxofoane şi o partidă de percuţie formată din patru muzicieni.Repertoriul îndrăgitei formaţii, conduse cu virtuozitate de dirijorul Wolfgang Diefenbach, cuprinde lucrări de jazz standards compuse de nume precum Duke Ellington sau Count Basie, însă şi compoziţii create special pentru Kicks & Sticks, ori aranjamente speciale dedicate orchestrei. Pe lângă fascinantele sonorităţi swing, formaţia abordează cu multă îndrăzneală teritoriul jazzului latino-american, evidenţiindu-se prin nivelul remarcabil de înalt cu care este redată această muzică plină de culoare. „Kicks & Sticks Big Band” este considerată în acest moment una dintre cele mai bune orchestre jazz de tineret din Europa, iar în Germania reprezintă un etalon în peisajul cultural. Formaţia a susţinut turnee de succes în Africa de Est şi de Sud, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu, America de Sud, Polonia, Canada, Ungaria, Australia, Rusia, Japonia, China, Coreea de Sud, Cipru, Grecia, culminând cu concertele susţinute în Capitala jazzului mondial, New York.

Concertul reputatei orchestre face parte din proiectul „Patru anotimpuri”, reprezentând „Toamna”, proiect care va culmina şi anul acesta prin Concertul de Anul Nou de la Sibiu. Seria de patru evenimente „Anotimpuri”, anul acesta aflându-se la cea de-a patra ediţie, este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, acţiune culturală co-finanţată de Primăria Municipiului Sibiu. Proiectul îşi propune să surprindă muzical publicul din Sibiu în fiecare sezon, oferind iubitorilor de muzică bună un concert tematic aparte. Biletele s-au pus în vânzare prin Entertix.ro şi MyTicket.ro, preţul unui bilet fiind de 30 de lei. Acestea pot fi achiziţionate şi la intrarea la eveniment, în limita locurilor disponibile.

 

Dirijorul Wolfgang Diefenbach

 

Colaborând cu orchestre faimoase, solişti şi compozitori cu renume internaţional precum Bill Holman, Manny Albam, John Clayton, Bob Mintzer, Jerry van Rooyen, Bill Dobbins, Ray Brown, Bob Florence sau Steve Gray, dirijorul Wolfgang Diefenbach este totodată şi vocal coach, dar şi lider de orchestră, ocupându-se şi cu selectarea şi formarea viitoarelor generaţii de talentaţi muzicieni.De mai bine de 30 de ani, câştigătorii prestigioasei competiţii „Youth Jazz Contest” au primit oportunitatea de a face parte din „Kicks & Sticks - Orchestra Jazz” de Tineret a Statului Hessen din Germania, perfecţionându-şi stilul prin participarea la cursurile pe care acesta le coordonează, tinerii beneficiind, totodată, şi de îndrumarea altor nume faimoase din jazzul mondial, precum şi de susţinerea de concerte la festivaluri cunoscute în toată lumea. Faimosul saxofonist şi compozitor Bob Mintzer a compus, la invitaţia lui Diefenbach, lucrarea „Pots & Pans” special pentru orchestra Kicks & Sticks, lucrare cu care s-a distins în lumea întreagă şi care a fost inclusă ulterior pe primul CD al formaţiei. CD-ul s-a dovedit a fi unul extrem de reuşit, primind German Record Critics Award. Pentru activitatea sa în slujba tinerilor generaţii de muzicieni, Wolfgang Diefenbach a fost distins cu „Premiul Culturii” oferit de Statul German Hessen.

Dirijorul îşi dedică activitatea, de asemenea, lucrând cu alte ansambluri vocale şi instrumentale, majoritatea de dimensiuni mari, abordând adesea proiecte muzicale crossover, concertând pe mari scene ale lumii. Cu proiectul Crossover Xmas, spre exemplu, a prezentat un program vast de muzică de înaltă calitate alături de un cor format din 200 de membri cărora li s-au alăturat solişti de renume şi, bineînţeles, „Kicks & Sticks Big Band”.

 

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România

 

UCIMR este o organizaţie non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor şi dansatorilor profesionişti, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel naţional.În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viaţa culturală prin coerenţa şi continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătăţirea condiţiei artiştilor români şi la atragerea unui public nou cu fiecare proiect. Din anul 2009,UCIMR susţine şi promovează tinerii interpreţi români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunităţi la Tine Acasă”. Programul acordă oportunităţi de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susţinute în oraşe din toată ţara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecţionare cu maeştri internaţionali şi concursuri în ţară şi în străinătate, sprijinite de instituţii publice şi companii din mediul privat.De-a lungul timpului, UCIMR a câştigat în competiţie deschisă zeci de finanţări şi sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ. Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte şi cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

VISA MEDICA

E-pneu

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
Licitatie publica

accentmedia