Tribuna
Kaufland România aduce Caravana A.C.C.E.S. în Sibiu
Kaufland România aduce Caravana A.C.C.E.S. în Sibiu

Kaufland România a lansat „Caravana A.C.C.E.S.”, împreună cu George Baltă, ambasadorul programului Kaufland A.C.C.E.S., fost jucător de rugby, maratonist în scaun rulant și speaker motivațional, și regizorul Tedy Necula. Proiectul este un nou demers al retailerului prin care încurajeazăegalitatea de șanse prin facilitarea accesului la oportunități de lucru pentru persoanele cu dizabilități.Caravana, care va ajunge în mai multe orașe din România, urmărește să ofere informații despre posturile disponibile în companie și mediul de lucru pozitiv, sprijinindangajarea persoanelor cu dizabilități în magazinele Kaufland.

 

Alături de George Baltă și Tedy Necula promovează incluziunea și oportunitățile de muncă pentru persoanele cu dizabilități în toată țara

 

Caravana A.C.C.E.S.a avutdeja trei opriri: pe 23 februarie la Timișoara, pe 24 februarie la Oradea și pe 8 martie la Cluj. Evenimentele următoare vor avea loc pe 5 aprilie la Sibiu, 6 aprilie la Brașov, 9 aprilie la Constanța, 12 aprilie la Iași, 22 aprilie la Craiova și 14 mai la București.

„Așa cum am susținut de-a lungul timpului, cred că diversitatea ne face mai puternici și este motorul schimbărilor din societate.La Kaufland, ne-am propus să creăm un mediu prietenos pentru toată lumea, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Iar pentru ca un număr cât mai mare de persoane să afle despre oportunitățile de angajare din cadrul companiei, am lansat Caravana A.C.C.E.S., prin care ne dorim să mergem noi către candidați și să le oferim ocazia să afle mai multe despre posturile deschise și mediul de lucru. În acest moment avem deschise peste 500 de posturi dedicate persoanelor cu dizabilități, însă acestea sunt invitate să aplice la oricare dintre rolurile deschise în cadrul companiei.”, a declarat Estera Anghelescu, Director de Recrutareși Employer Branding, Kaufland România.

Aproximativ 300 de persoane au luat deja parte la primele întâlniri ale Caravanei din Timișoara, Oradea și Cluj.Acestea au avut oportunitatea de a participa laworkshopuri interactive, darși de adescoperiexperiențalui George Baltă, care a împărtășit din trecutul său profesional și obstacolele depășite. RegizorulTedy Neculaa oferitși el sfaturi celor prezenți, povestind despre curajul și motivația de a te reinventaatunci cândviața te pune la încercare.

 

„Viața m-a învățat că fiecare obstacol este o oportunitate de a-ți demonstra puterea și reziliența. Mă bucur cădatorităCaravaneiA.C.C.E.S. pot transmite mai departe învățăturile mele și altor persoane cu dizabilități. Ceea ce reușește Kaufland ca angajator este minunat pentru că oferă o șansă tuturoroamenilor să se (re)descopere prin muncă, într-un spațiu unde sunt apreciați.”, a declarat George Baltă, ambasador al programului A.C.C.E.S..

„Sunt bucuros că pot participa la această inițiativăalături de George și de Kaufland pentru că avem cu toții un scop comun: să inspirăm oamenii să-și depășească limitele și să găsească curajul chiar și în cele mai grele momente ale vieții. Pentru cine nu va putea ajunge la caravană, vă las aici un gând la care vă invit să reflectați: <<O persoană cu handicap este orice om care a spus cel puțin o dată în viață nu pot>>.”, a declarat Tedy Necula, regizor.

La evenimente, au fost prezenți șireprezentanții Kaufland:Estera Anghelescu, Director de Recrutare și Employer Branding,Ștefan Sfeatcu,Project Manager al programului A.C.C.E.S. și Bogdan Cană, Team Leader Recrutare. Aceștia au prezentat oportunitățile de angajare din cadrul companiei și procesul de recrutare la Kaufland, urmând apoi sesiuni de Q&A șidiscuții deschise, prin care au răspuns cu entuziasm tuturor curiozităților celor prezenți.În plus, persoanele cu dizabilități interesate de un job au avut ocazia de a aplica pe loc la posturiledisponibiledin Timișoara, Arad, Oradea și Cluj.

În fiecare locație, audiența cu deficiențe de auz a beneficiat de un interpret mimico-gestual din partea Asociației Naționale a Surzilor din România, pentru accesibilizarea comunicării în sprijinul persoanelor surde și hipoacuzice.Totodată, la evenimentele desfășurate până acum, au fost invitați atât reprezentanți ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, cât și ONG-uri de profil, precum: Asociația Handicapaților Locomotor din Timișoara și Oradea, Asociația Națională a Surzilor din România, filialele Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Asociația „Sunt autist”, „Ridică-te și umblă”, Universitatea Babeș-Bolyai reprezentată de Biroul Studenților cu Dizabilități, antreprenori cu dizabilități din Cluj, persoane cu dizabilități intelectuale din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Jucu. De asemenea, la ediția din Cluj au luat parte și manageri din echipa Kaufland,împreună cu alți colegi cu dizabilități din magazinele dinoraș.

La finalul programului, cei prezenți s-au bucurat de proiecția filmului „Mai departe” în regia lui Tedy Necula, ce îl are în rolul principal chiar pe George Baltă. Filmul redă povestea de viațăa lui Georgeșiconturează un portret de curaj și perseverență în fața provocărilor.

Echipa Kaufland continuă să crească, iar toți cei care își doresc un loc de muncă au mai multe modalități prin care pot aplica: online, pe cariere.kaufland.ro, printr-un email la adresacariere@kaufland.ro, telefonic la 021 91 32 sau se pot adresa colegilor de la biroul de informații din oricare magazin Kaufland din România.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de177 de magazine în România. În 2021, Kaufland România a primit pentru a patra oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.ro.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA