Tribuna
"Junii Sibiului" merg la Festivalul Inimilor
* Astăzi ansamblul-emblemă al Sibiului evoluează în faţa timişorenilor, la Festivalul Inimilor *
De ani buni sunt obişnuiţi bănă­ţenii să îi aibă pe reprezentanţi ai "Junilor Sibiului" - "Ceata Junilor" la Festivalul Inimilor de la Timi­şoara; şi tot de ani buni sunt obiş­nuiţi sibienii să fie reprezentanţi ai Sibiului la acest festival. Tradiţia se continuă şi în 2012, aşa că astă-sea­ră, "Junii Sibiului" susţin un spec­­tacol de cântece şi dansuri popu­lare în Parcul Rozelor, locul tra­diţional de desfăşurare a festiva­lului.
"Junii Sibiului prezintă la Timi­şoara cântece şi dansuri specifice Sibiului şi Ardealului şi asigură astfel dialogul cu celelalte culturi tradiţionale reprezentate în festival, prin intermediul ansamblurilor din Indonezia, Irlanda, Mexic, Tunisia, Turcia, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria şi, bineînţeles, România. Sibienii pot urmări evolu\ia ansam­blului în direct, pe Etno TV", se arată într-un comunicat de presă al Cen­trului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii" Sibiu.
Festivalul Inimilor se desfăşoară, în acest an, între 4 `i 8 iulie. Mani­fes­tarea a fost concepută şi iniţiată în anul 1990, în semn de omagiu pentru cei care s-au jertfit în de­cem­brie ‘89. De-a lungul celor două decenii a devenit una dintre cele mai importante sărbători folclorice ale Timişoarei. Festivalul Inimilor este organizat de Primăria `i Con­siliul Local Timişoara şi Casa de Cultură.
comentarii
1 comentarii

BRAVO JUNII ...mandria sibienilor si a romanilor...asteptam sa va vedem cu sufletul in fata televizoarelr....azi la TIMISOARA duminica la GURA-RIULUI...?SUCCES SI SA VA INTOARCETI CU BINE
banatanul
06.07.2012 02:03
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA