Tribuna
PNL
Jidvei lansează cea de-a V-a ediţie a campaniei „Must de la Jidvei”
Jidvei lansează cea de-a V-a ediţie a campaniei „Must de la Jidvei”

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-a ediţie, campania „Mustde la Jidvei” sprijină comunitatea micilor producători de vin de casă promotoare a vinului tradiţional şi a obiceiurilor româneşti.

În cadrul campaniei „Mustde la Jidvei”, clienţii pot achiziţiona must ravac deburbat (limpezit), obţinut prin presarea uşoară a strugurilor, nu prin stoarcerea lor. Mustul ravac nu conţine resturi de pieliţe, fragmente de ciorchini, praf sau sâmburi care pot afecta producerea corectă a vinului de casă. Calitatea mustului este garantată prin declaraţia de conformitate primită la livrare.

„Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire) care garantează obţinerea unui vin de calitate superioară. Din mustul ravac se obţin vinuri fructuoase, cu multă prospeţime, bogate în compuşi de arome, fine şi elegante. Astfel, compania Jidvei vine în întâmpinarea micilor producători cu un must ravac, limpezit şi înnobilat cu drojdii selecţionate, pentru ca tot procesul producţiei vinului să fie facil şi eficient”, explică dr. chimist Ioan Buia, directorul complexului de vinificaţie Jidvei.

Odată cu achiziţionarea mustului, gospodarii beneficiază de asistenţă telefonică din partea specialiştilor Jidvei, pe toată durata procesului de vinificaţie, în vederea obţinerii unui vin de casă de cea mai bună calitate. Pe parcursul celor 5 ani de implementare a campaniei, peste 6.000 de persoane au comandat must obţinut din strugurii celei mai mari plantaţii vinicole cu proprietar unic din România şi din Europa.

Campania de comenzi se va desfăşura în perioada 23 iulie – 31 august 2019, urmând ca după recoltare, cantităţile să fie livrate, în condiţii optime, în localităţi din următoarele judeţe ale ţării: Alba, Sibiu, Mureş, Cluj, Braşov, Hunedoara, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmboviţa, Neamţ, precum şi în Bucureşti.

Cantitatea minimă de must care poate fi comandată este de 100 de kilograme, cu preluare din puncte fixe de distribuţie în localităţile vizate, iar comenzile de peste 250 kilograme sunt transportate direct la domiciliu, în limita posibilităţilor.

Sortimentele disponibile anul acesta sunt: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, dar şi sortimentul de must roze introdus anul trecut. Soiul Sauvignon Blanc este disponibil doar în punctele fixe de distribuţie.

„Musturile vor fi realizate din soiul nostru tradiţional Fetească Regală cupajat cu soiul Muscat Ottonel, precum şi din soiul Sauvignon Blanc. Mustul roze va fi obţinut prin vinificarea în roze şi cupajarea unor soiuri nobile de struguri negri”, a spus dr. chimist Ioan Buia.

Comenzile se pot realiza atât telefonic la numărul 0755.706.000, cât şi online, completând formularul de comandă disponibil pe www.mustdejidvei.ro.

Preţul unui kilogram de must este 4,5 lei (TVA inclus).

Ca parte a procesului constant de fidelizare al campaniei, gospodarii care comandă minimum 250 de kilograme din acelaşi sortiment se pot înscrie la cea de-a V-a ediţie a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”, care se va desfăşura în primăvara anului viitor.

Povestea campaniei „Must de la Jidvei” s-a conturat din dorinţa de face încă un pas înainte venind în întâmpinarea nevoilor micilor gospodari şi producători de vin şi contribuind astfel la păstrarea şi promovarea tradiţiilor legate de producerea vinului de casă. Campania are o puternică dimensiune educaţională, deoarece pe toată durata de desfăşurare a acesteia gospodarii beneficiază de sfaturi, recomandări şi asistenţă din partea specialiştilor Jidvei. Totodată, prin această campanie s-a creat o punte de comunicare între micii producători de vin şi tehnologii companiei, iar acest lucru se observă, de la un an la altul, în calitatea vinurilor înscrise în cadrul concursului „Vin de casă din Must de la Jidvei”.

Despre Jidvei

Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deţine cea mai mare plantaţie viticolă din ţară şi cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viţă-de vie şi crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu.

În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri şi spumante româneşti, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obţinute la competiţii internaţionale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii zece ani cu peste 500 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia

Publica anunturi