Tribuna
Japonezii se joacă la Teatrul "Gong"
Andra MARINESCU
1268 vizualizari
Japonezii se joacă la Teatrul
Două ateliere şi un spectacol de dans contemporan susţinut de compania NMATU-POSU din Japonia îi aşteaptă pe sibieni la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong".

Toyofuku Akifumi se întoarce pe scena Teatrului „Gong” după ce anul trecut, tot în luna mai, a prezentat două ateliere de dans contemporan pentru copii. Tânărul coregraf japonez îi va avea alături în acest proiect pe Takafumi Kodama şi Souhei Minowa, alături de care a fondat compania de dans „nmatu-posu”. Cei trei dansatori îşi propun să dezvolte proiecte inovative în domeniul artelor spectacolului prin combinarea elementelor de teatru-dans cu elemente din sport şi pedagogie. Până în prezent, compania de dans a avut reprezentaţii în Coreea de Sud, China, Marea Britanie, Estonia şi România, fiind prezentă şi în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS), în anul 2014.
Exerciţii de mişcare
Atelierele vor fi, de fapt, exerciţii de mişcare corporală create pentru a dezvolta creativitatea şi abilitatea de comunicare a copiilor într-un mediu ce promovează educarea prin participare. Potrivit organizatorilor, atelierul de la Sibiu se bazează pe programa şcolară "Creative Dance", implementată în Japonia pentru a promova educaţia fizică şi mişcarea.
Astfel, primul atelier pentru copii s-a desfăşurat în circuit închis pentru elevii Colegiului Naţional "Octavian Goga" din Sibiu, marţi, 24 mai.
„Poveste cu un samurai pitic” va fi prezentat miercuri, 25 mai, de la ora 10:00, în sala de la etaj a Teatrului „Gong”. Spectacolul de dans este o adaptare după basmul japonez „Issun-boshi” şi spune povestea de demult a unui om în vârstă care trăia alături de soţia sa într-un sătuc îndepărtat. Cum nu aveau copii, se rugau în fiecare zi pentru unul: „Doamne, te rugăm să ne trimiţi un copil, chiar şi un copilaş de-o şchioapă”. Într-o zi, spre marea lor surprindere, au fost binecuvântaţi cu un copil micuţ, a cărui înălţime era de doar vreo doi centimetri. I-au pus numele Issun-boshi (ro. Băiatul de-o şchioapă). Accesul publicului la acest eveniment se face gratuit în limita locurilor disponibile.
„Dadadadada, da"
Cel de-al doilea atelier al companiei japoneze este deschis tuturor copiilor cu vârsta peste 6 ani şi va avea loc miercuri, 25 mai, de la ora 17, în Sala Studio a Teatrului „Gong”. Titlul original al acestui atelier, în japoneză, are un caracter onomatopeic şi sună astfel: „Dadadadada, da”, imitând sunetul scos de zgomotul paşilor. Acesta este unul dintre cele mai populare programe ale companiei NMATU-POSU şi oferă atât o lectură introductivă în dansul contemporan japonez, cât şi exerciţii de coregrafie cu muzică pop şi proiecţii video într-o atmosferă antrenantă. Atelierul are o durată de aproximativ o oră şi jumătate şi este recomandat copiilor cu vârsta peste şase ani. Prezentarea atelierului se face în limba japoneză, cu traducere simultană în limba română. Înscrierile la atelier se fac exclusiv la sediul teatrului, iar costul unui bilet este de 14 lei.
Turneul companiei japoneze în România este un program finanţat de The Agency for Cultural Affairs Government of Japan (ro. Agenţia Culturală a Guvernului Japonez).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA