Tribuna
Istorie şi familie, la Cinemateca ASTRA

Cinemateca ASTRA Film deschide astăzi o nouă temă, una dedicată istoriei şi familiei. Cele două se întâlnesc în câteva producţii care aduc în prim-plan destine impresionante în lumina istoriei, dar şi istoria văzută prin ochii unor oameni în aparenţă obişnuiţi.
Startul se dă astăzi, ora 14, cu "Absolut Warhola" de Stanislaw Mucha. Filmul este o producţie germană a anului 2001 şi pe parcursul a 80 de minute ne duce într-un muzeu, într-un oraş uitat de lume. Stanislaw Mucha urmăreşte rădăcinile simbolului pop american, Andy Warhol, a cărui moştenire de familie poate fi regăsită în oraşul Medzilaborce şi în localitatea vecină Mikova. Familia sa a locuit dintotdeauna acolo şi va locui în continuare. Mătuşile şi verii lui Andy Warhol duc o viaţă tihnită, beau rachiu, nu găsesc de lucru, dar nu disperă atâta timp cât se au unii pe alţii. Despre celebra lor rudă au doar o vagă idee, iar Warhol este, pentru ei, o legătură palpabilă cu o lume care le rămâne străină şi de neînţeles.
Săptămâna viitoare, Cinemateca ASTRA Film ne propune o întâlnire cu "Drumul spre casă – O poveste despre Revoluţia maghiară din 1956". Proiecţiile au loc la sediul Studioului de Film ASTRA, din Sibiu, Piaţa Huet nr. 12, tel 0269/213 442. (M.S.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA