Tribuna
Ion Vasilescu - Şeful Gărzii Regionale de Mediu
Ion Vasilescu - Şeful Gărzii Regionale de Mediu

Aflat într-o vizită de lucru în oraşul nostru, dl. Silvian Ionescu, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu a anunţat public că Guvernul a aprobat noua organigramă a Gărzii de Mediu, iar Ion Vasilescu, comisarul şef al Comisariatului Judeţean Sibiu a Gărzii de Mediu devine comisarul şef al Gărzii Regionale de Mediu. Măsura dată de Guvern cu doi ani în urmă de desfiinţare a gărzilor regionale a făcut ca din 15 angajaţi ai gărzii judeţene, şapte să fie funcţionari TESA.
Prin noua organigramă, la nivel naţional, a crescut cu peste 120 numărul de funcţii de execuţie, ceea ce va conduce la creşterea considerabilă a capacităţii instituţionale a Gărzii de Mediu, cu încadrarea în numărul de funcţii fixat de Guvern.
Se va pune un accent sporit pe respectarea legislaţiei de mediu, comisarul şef afirmând în context că "nu avem de gând să închidem firme, ci să le obligăm să se conformeze".
Dl. Silvian Ionescu a prezentat în continuare obiectivele care urmează a fi atinse prin acţiuni de inspecţie şi control pe linie de protecţie a mediului, în conformitate cu Programul de Guvernare şi Directivele Europene. În acest sens au fost atinse angajamentele asumate de România privind construirea de depozite ecologice şi punerea lor în funcţiune la termenul fixat, sporirea numărului şi a capacităţii staţiilor de incinerare a deşeurilor, casarea mijloacelor de transport şi dotarea cu mijloace de transport adecvate fiecărui comisariat.
Interlocutorul a reamintit şi o serie de neajunsuri pe care le-a constatat de la punerea sa în funcţie, precum ar fi lipsa de patru luni de zile a formularelor de inspecţie şi control, bani redistribuiţi cheltuiţi pe "ciudăţenii", acordarea de 15 autoturisme casate la Tulcea şi tot atâtea la Harghita etc.

comentarii
7 comentarii

Ce garda de mediu?...cand nu pot intra intr-o intreprindere fara acordul conducerii.......ha ha ha.
balanta
27.02.2009 10:14
Buna alegere!
xxl
27.02.2009 10:30
Sa scrieti si despre controalele de mediu, nu numai despre reorganizare.
Valentina
27.02.2009 12:12
Poluarea fonica de exemplu, produsa de clopotul bisericilor, in special a bisericilor dintre blocuri. Cati decibeli trebuie sa respecte clopotul? Slujba, inmormantare, botez, nunta, si alte hramuri bisericesti, si uite asa bate clopotul.
Valentina
27.02.2009 12:17
dar cand vasilescu a luat spaga de la sometra cum a fost?
mihai, sibiu
31.03.2009 17:11
este un securist notoriu; si fostii lui colegi de la sri l-au uitat; de ce? spagar
andrei, medias
31.03.2009 17:13
un comunist imputit !
cineva
16.01.2011 20:39
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA