Tribuna
Iohannis: proiectul Păltiniş – Dăneasa poate fi realizat
Sorana MAIER
1836 vizualizari
* primarul Sibiului spune că acest lucru va fi posibil dacă deţinătorii de terenuri din zonă şi posibilii finanţatori se implică *
Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat, zilele trecute, că relansarea proiectului „Domeniul schiabil Păltiniş – Dăneasa” este posibilă dacă toţi cei de care depinde acest lucru se vor implica.
"Mi se pare o propunere interesantă şi dacă toată lumea se implică poate fi pusă în practică; toată lumea însemnând deţinătorii de terenuri din zonă şi posibilii finanţatori", a declarat Klaus Iohannis.
Primarul Sibiului a explicat că Primăria Sibiu nu deţine terenuri în zonă, motiv pentru care nu poate participa efectiv la acest proiect, nici cu terenuri, nici cu resurse financiare.
Recent, Klaus Iohannis a participat la o întâlnire pe această temă, cu prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, cel care a readus în discuţie proiectul, şi cu Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Schi de pe Vârful Bătrâna

Instituţia Prefectului a anunţat că proiectul „Domeniul schiabil Păltiniş – Dăneasa” vizează amenajarea zonei schiabile din apropierea staţiunii Păltiniş, cu plecare de pe Vârful Bătrâna, transportul schiorilor şi turiştilor cu telegondola, tunuri de zăpadă, parcări auto, zonă de agrement şi comerţ şi căi de acces, sursele pentru realizarea acestora fiind fondurile nerambursabile, din surse guvernamentale şi europene.
Potrivit Prefecturii, documentarea la nivelul instituţiei, privind relansarea proiectului „Păltiniş - Dăneasa” a început de anul trecut.
Iniţial, Trihenea s-a consultat cu autorităţile din judeţul Vâlcea, care au dezvoltat un proiect similar pentru domeniul schiabil Voineasa, după care a discutat cu primarii localităţilor Răşinari, Cristian şi Poplaca, cu terenuri în zona Bătrâna-Dăneasa şi zonele adiacente. Teoretic aceste comune ar trebui să se asocieze pentru a accesa fondurile necesare investiţiei, iar primarii au propus şi atragerea Consiliului Judeţean Sibiu în asociere.
comentarii
9 comentarii

E dimineata TREZITIVA !!!....exercitiu de dimineata ...trecerea prin RASINARI acum este o problema dar dupa terminarea unui esemenea PROIECT . De 20 ani ptr. uni bla,bla,bla !!!
Un turist realist !
12.04.2010 08:33
Treziti-va, se scrie. Nu mai stim sa scriem corect de cand cu informatizarea asta ?
abc
12.04.2010 08:49
Proiectul este un vis.Visele in mare parte sunt nerealizabile.Cu un primar ca Iohanis acesta ramine vis.Daca tot v-ati plimbat prin vest, puteti sa luati exemplul Austriei mai ales pentru partii de ski
giony
12.04.2010 09:35
stii reclama aia de la pantofii de sport?

"DACA VREI CU ADEVARAT POTI !
pt.giony
12.04.2010 09:48
vise, care chiar daca se vor realiza, vor mai dura cativa ani de zile. oricum, cei cu ceva stare financiara nu mai schiaza de ani buni in romania.
je
12.04.2010 09:51
Johannis este depasit de situatia Sibiului plin de gropi, mizerii si caini vagabonzi! In loc sa se ocupe de problemele orasului, ca de aceea a fost ales primar, asta discuta despre turism, face pe strategul economic si uneori pe analistul politic. Rusinica, domnule primar!
zexe
12.04.2010 10:06
ceri cam multe nu vrei sa-ti faca cadou si o casa ?
ptr zexe
12.04.2010 16:38
Dela Arad pina la Sibiu doar in judetul Sibiu sunt gropi.
Rusine!!! Ce sa mai zicem de soseaua din Rasinari? Este o catastrofa.
Eu si multi prieteni de-ai mei ne petrecem concediile si uneori si weekendul in strainatate. Dau un ban si stiu ca stau in fata. Cind va fi in Romania cel putin ca la unguri, atunci o sa-mi cheltui banii la romani. Asta este-vreau respect d-le Johannis!!!
IOV
12.04.2010 18:49
Hai sictir. Voi nu sunteti in stare sa reabilitati cateva parcuri din Sibiu ptr. care aveti proiecte si banii de doi ani dar principalul ordonator de credite baga banii in buzunarele lui Chiriac si Dragoman chiar fara rost. Copiii nostri inca mai asteapta zonele verzi promise in campania electorala?
siby
12.04.2010 19:12
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA