Tribuna
PNL
Iohannis: Cer abrogarea modificărilor aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani. PNL cere proceduri de urgenţă în parlament
Iohannis: Cer abrogarea modificărilor aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani. PNL cere proceduri de urgenţă în parlament
Şeful statului a cerut Guvernului PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani, în contextul crimelor din Caracal. „Cer abrogarea modificărilor aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani. (...) Statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani. Prima - legile justiţiei pe care am încercat să le amân, dar pe care nu am putut să le opresc în totalitate. Multe dintre ele au produs deja efecte, iar ele trebuie reparate. Cer Guvernului să ia măsuri acum, pentru că are pârghii dacă are o minimă decenţă. Le mai cer abrogarea modificărilor legilor justiţiei şi codurilor penale", a declarat Klaus Iohannis.

 

Preşedintele spune că dacă nu va acţiona actuala guvernare, atunci va crea o majoritate care să facă asta. "E un pas obligatoriu pe care nu îl cerem doar noi, Comisia de la Veneţia, îl cer românii afectaţi de incompetenţa şi corupţia PSD. Dacă nu o vor face, vă promit că voi strânge o nouă majoritate care va face asta şi care nu se va opri numai la acest lucru, ci va întări statul", a mai spus preşedintele.

 

Liberalii cer ca pedofilii, violatorii, criminalii şi corupţii să fie exceptaţi de la eliberarea condiţionată

 

PNL a anunţat că a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege pentru modificarea Legii 286/2009 privind Codul penal care prevede că pedofilii, violatorii, criminalii şi corupţii să fie exceptaţi de la eliberarea condiţionată.

Liberalii propun modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal având ca obiectiv reducerea recrudescenţei fenomenului infracţional, dar şi de a conduce la o responsabilizare mult mai mare în actul de justiţie şi în sistemul penitenciar. 

 

Turcan: Vom lupta să îndreptăm grozăviile făcute de Iordache, Nicolicea și Şerban Nicolae

 

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, semnalează faptul că dacă liberalii nu ar fi sesizat la Curtea Constituţională modificările aduse de coaliţia infractorilor Codurilor Penale, astăzi, majoritatea criminalilor, violatorilor și infractorilor erau în libertate.

"Codurile Penale sunt neconstituţionale. Toţi cei care le-au votat nu au ce căuta în viaţa publică. Nu au legitimitatea să poarte insigna de parlamentar. Acum se vede că opoziţia nu a stat degeaba. Am ales să mergem pe calea dreaptă și am avut câștig de cauză alături de milioanele de români care au ieșit la vot în 26 mai. Vom lupta în Parlament să îndreptăm grozăviile făcute de Iordache, Nicolicea și Şerban Nicolae. Niciunul dintre ei nu ar mai trebui să fie la comisiile de specialitate sau la votul final! Şi-au demonstrat incompetenţa și ar fi trebuit să înţeleagă că prin acţiunile lor au ”cangrenat” justiţia și au ”paralizat” forţele de ordine și siguranţă. Parţial au reușit să nimicească statul de drept și să umilească pe toţi românii cinstiţi care așteptau de la stat dreptate și siguranţă în momente de cumpănă", a anunţat liderul parlamentarilor PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia