Tribuna
Iohannis a cerut instanţei să suspende un act deja suspendat

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a cerut Curţii de Apel Alba Iulia ca pe toată durata procesului pe care el l-a intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a declarat incompatibil, raportul ANI să fie suspendat.

Instanţa de la Alba Iulia i-a respins astăzi cererea lui Iohannis, deoarece, potrivit legii, deja acel act emis de ANI a fost automat suspendat, odată ce a început procesul.

Practic, primarul Sibiului este acuzat de ANI de incompatibilitate pentru că este reprezentantul Sibiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a Apă Canal Sibiu, legea interzicând primarilor să fie în AGA societăţilor de interes local.

Iohannis se apară spunând că Apă Canal este operator regional şi nu local.

Următorul termen în procesul prin care Iohannis cere să fie anulată hotărârea ANI va avea loc în septembrie şi atunci, practic se va judeca dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

"Următorul termen de judecată la Curtea de Apel Alba Iulia în acest dosar, pentru judecarea cererii de anulare a raportului de evaluare nr.18367/24.04.2013 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate cu privire la Klaus-Werner Iohannis, Primarul Municipiului Sibiu este stabilit la data de 16.09.2013", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Alba Iulia.

În cazul în care Iohannis va câştiga acest proces, la Alba Iulia, ANI va avea drept să facă recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În urmă cu doi ani, Iohannis a câştigat la Înalta Curte un alt proces împotriva ANI, care şi în 2009 a găsit că Iohannis ar fi fost incompatibibil.

Anul acesta, pe lângă Iohannis, 20 de primari din judeţul Sibiu şi alte zeci din alte judeţe au fost declaraţi incompatibili pentru că au reprezentat oraşele sau comunele lor în AGA societăţilor de apă şi canalizare.

 

 






comentarii
1 comentarii

inseamna ca-i prost rau!
lolu
24.07.2013 19:55
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA