Tribuna
Sevis
Ioan Cindrea: "De la anul vor creşte pensiile şi salariul minim pe economie”
Alexandra CHEŞCU
2055 vizualizari
Ioan Cindrea:
Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu, a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că valoarea punctului de pensie va creşte peste rata inflaţiei începând cu 2015. Liderul social democrat a mai subliniat faptul că tot de anul viitor vor fi majorate şi salariul minim pe economie, cu opt procente, dar şi pensia minimă garantată în plată.
"Un subiect care nu s-a discutat este pensia minimă garantată în plată. În prezent este de 350 lei şi de la anul aceasta va ajunge la minim 400 de lei. Există studii şi analize de oportunitate de o creştere de până la 450 lei a pensiei minime. La acest scenariu lucrează Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii şi va fi definitivat cât se poate de repede pentru a se da un răspuns. Minim 400 lei va fi pensia minimă garantată în plată, de la începutul anului viitor şi care, de asemenea, aduce o creştere substan­ţială a veniturilor în zona pen­sionarilor şi scăderea depen­denţei de ajutoare sociale", a declarat Ioan Cindrea. Pre­şedintele PSD Sibiu a arătat că din 2015 salariul minim va fi majorat de la 900 lei, cât este în prezent, la 975 lei, obiectivul final, până în 2016, fiind acela ca salariul minim să ajungă până la 1.200 lei.
"Un obiectiv extrem de important al programului de guvernare este reducerea sărăciei şi a dependenţei de ajutoare sociale printr-o politică a salariului minim şi a pensiei în România. În pri­mul rând, salariul minim este considerat un factor important de distribuţie echi­tabilă a creşterii economice şi către cei care dau de lucru - angajatorii - şi către cei care lucrează - salariaţii. În ultimii doi ani şi jumătate a fost cea mai mare creştere din ultimii 25 de ani a salariului minim în România.", a mai declarat Ioan Cindrea.

Subiectul taxelor şi impozitelor
Liderul social democrat a abordat şi subiectul majorării taxelor şi impozitelor despre care Klaus Iohannis a vorbit zilele trecute. "Vreau să pre­zint ceea ce a prezentat şi ministrul Finanţelor, că în ultimii ani nu au fost intro­duse impozite şi taxe noi, ba din contră, s-a redus TVA-ul la pâine, la 5 la sută. Este o măsură de care beneficiază milioane de români. S-a redus CAS-ul la angajator cu cinci puncte procentuale, şi s-au comasat aproximativ o sută de taxe şi de tarife pa­ra­fiscale. Eu cred că aceasta este realitatea şi nu alta (...) Eu îl rog public să stopeze acest stil de a face politică şi de a face acuzaţii nefunda­mentate", a conchis Ioan Cindrea.

Agricultură şi gaze naturale
De la conferinţa de presă nu au lipsit nici Constantin Sofronie, preşedintele PC Sibiu, care a vorbit despre măsurile ce s-au luat şi ur­mează să fie luate în Agri­cultură, şi Florin Staicu, prim-vicepreşedinte al UNPR Sibiu. "Unul dintre motivele principale pentru care UNPR susţine candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia Ro­mâniei este independenţa energetică a României (...) Noi considerăm că România poate redeveni un lider în Europa, chiar şi în ceea ce priveşte producţia şi distri­buţia de gaze naturale, in­clusiv la export", a declarat Florin Staicu, făcând referire, în acest sens, la ultimele descoperiri de zăcăminte de gaze naturale din platoul continental al Mării Negre.comentarii
11 comentarii

bai sunteti ls cascaval de 3 anui modifica legea pensilor si nu ne mai prostiti fa legea dreapta si indexarea nu o mai faceti de a valma la toti la fel ,diferentiat si pina la nivelu de 1500 de roni pe trei grile aia de la 5 roni pina la 500 roni cu 20 la suta de la 501 si pina la 1000 de roni cu 10 la suta si de la 1000 la 1500 cu 5 la suta ,restu s-a fie multumiti ca au cu ce plati facturile la intretinere fara subventie fasceti dreptate nu umilnta pentru uni si boerie pentru altiu ,schibata legea pensilor in totalitate nu facuta iresponsabil ,trei grile de pensie ,,vechime integrala ,partiala si de handicap ,nu50 de ani vechime si pensie mai mica ca ala cu pensia minima pe economie ,satrapilor legi drepte nu strimbe si de protejare a voastra ,prefacutilor
aburitu
29.10.2014 04:40
copiii nu au drept de vot asa ca lor nu l-e cresteti alocatia.pentru cei defavorizati se incurajeaza cresterea natalitatii ca sa fie cat mai multa prostime.
cetitor
29.10.2014 07:46
Trebuie sa ai foarte mult tupeu ca sa spui asemenea ineptii!Voi ati rupt pe romani in doua:cei dependenti de stat(bugetari si pensionari)pe care i-ati coplesit cu pomeni si ceilalti pe care ii aburiti cu minciuni si care vor plati cu varf si indesat!Voi ati distrus toata economia si toate bogatiile tarii,Romania ajungand detasat pe ultimul loc din Europa;ne-ati alungat copii in lume,aici neavand loc de progeniturile voastre si a acolitilor vostri!
PSD=Ciuma rosie=Calaii Romaniei
29.10.2014 08:54
Voi v-ati schimbat casele,masinile,sotiile,amantele, v-ati abandonat copii!Voi sunteti putrezi de bogati-noi traim de azi pe maine!Voi v-ati plantat in toate locurile de decizie nulitati,impostori, oameni fara valoare ca si voi.Iar acum ne cereti din nou sa va alegem!Nu veti putea sa ne hraniti cu minciuni toata viata!Nadajduiesc ca se va face odata dreptate si toti vinovatii din aceasta tara vor ajunge acolo unde le este locul-la puscarie!
PSD=Ciuma rosie=Calaii Romaniei
29.10.2014 09:06
De ce a trebuit conferinta de presa pentru anunturile care deja le stim?Atunci cand faceti conferinte de acest gen sa spuneti doar adevarul.De curand v-ati laudat cu dublarea alocatiei de hrana si a alocatiei de stat.Trebuia sa spuneti ca asistentul maternal nu mai primeste deloc bani de hrana,aceste sume s-au dublat pentru centrele de plasament .In prezent asistentul maternal va beneficia de 600 ron din care se asigura hrana,haine,rechizite,jucarii,igienico-sanitare si cazarmament.De unde vom suporta in continuare sumele pentru medicamente,analize,consultatii,ochelari,proteze?De ce bunicii si alte rude care au copii in plasament familial primesc 440 ron ?Pana acum asistentii maternali care au avut copii in plasament familial i-au tinut doar cu 97 ron ,acolo este dragostea fata de copii abandonati.
PROBABIL AR TREBUI SA NE ABANDONAM TOTII COPII PENTRU AI LUA PARINTII NOSTRI IN PLASAMENT FAMILIAL SI A INCURAJA LENEA SI LISPA DE EDUCATIE.
CU CINE DORITI SA VOTAM?
bugetar
29.10.2014 12:08
Nici o clipa nu imi pare rau ca copii mei urmeaza invatamantul la sectia germana ,sper din tot sufletul sa se stabileasca intr-o tara demna ,unde cel care munceste este respectat si are drepturi.
tot eu bugetar
29.10.2014 12:12
Cindrea, Cindrea....totusi esti muritor si nu Dumnezeu. Asa cum s-au dus pe lumea cealalta: Patriciu, Ceausescu, Stalin, Hitler, si alte personaje demne de a nu fi pomenite in cartile de istorie, domnia voastra tot continuati sa fiti neom ( Persoană lipsită de
Eu
29.10.2014 13:17
Ai grija cindrea mai era unu care promitea 100 de lei la salar
moș teacă
29.10.2014 15:29
Mincinosilor o sa va bata dumnezeu si nea nicu mai promitea 100 lei si a fost inpuscat
Popa Constantin
29.10.2014 18:35
Martafoilor daca vreti pensii egale de ce l-ati mai impuscat pe Ceausescu; salariile le aveati tot egale nu? Si contributiile erau tot egale ?? Iar pentru dobitocul, pardon, vroiam sa spun animalul de pe langa "casa omului" care spune ca PSD este ciuma rosie, PNL-ul ce este? sau Basescu cu PDL-ul lui si acum are o excrescenta PMP? Iti spun eu - CIUMA NEAGRA - BUBONICA !!!!!
UTC-istul POLITRUC, precum IOHANIS al vostru
29.10.2014 23:40
Uite de aceea nu iubim PSD-ul:e format din imbecili si schizofrenici ca tine!Daca vrei sa faci un lucru bun impusca-te sau spanzura-te!Vei scapa lumea de un retardat care,oricum nu intelege nimic din lumea asta.
@cel de la ora 23:40
30.10.2014 06:36
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia