Tribuna
PNL
Intern - Extern - 6 august 2019
Intern - Extern - 6 august 2019

Şeful Jandarmeriei, înlocuit. E acuzat de abuz în serviciu!

 

foto: Jandarmeria Română

 

Şeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuţ Sindile, va fi schimbat din funcţie, anunţă, citând surse MAI, Mediafax. El urmează a fi înlocuit cu inspectorul şef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea.

 

Cătălin Ionuţ Sindile a fost pus sub acuzare, în septembrie 2018,  pentru "complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă" în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. El este acuzat împreună cu Sebastian Cucoş, fostul şef al Jandarmeriei, de actualul şef al Jandarmeriei Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, de comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

 

Sindile a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul  violenţelor de la mitingul din 10 august. Ionuţ Cătălin Sindile are 41 de ani, este din Teleorman, a absolvit Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” în anul 2000 şi are o experienţă de 19 ani în Jandarmeria Română. A participat la mai multe misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene.

 

 

Tăriceanu râde de şedinţa foto-electorală a lui Iohannis de la Cotroceni

 

foto: pagina facebook Călin Popescu Tăriceanu

 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, face mare haz de şedinţa foto realizată de Klaus Iohannis la Cotroceni, de fotograful Simion Buia, care a şi postat câteva fotografii pe profilul său de facebook, împreună cu un mesaj laudativ la adresa lui Iohannis şi un mesaj electoral.  

"Pe lângă multe ştiri fierbinţi şi nu toate optimiste, din păcate, ziua de ieri, duminică, ne-a adus şi o informaţie-bombă: se pare că, pentru prima oară în mandatul de Preşedinte, dl Iohannis a fost de găsit la locul de muncă în week-end. (...) Domnia sa nu a stat la slujbă ca să muncească. A stat la pozat. După toate probabilităţile, dl. Preşedinte foloseşte sediul instituţiei pentru treburi personale, mai exact pentru setul de fotografii electorale, care urmează să devină curând postere şi bannere. Nu am auzit de un asemenea precedent în ultimii 30 de ani, din partea vreunui alt politician!

De curiozitate, se poate închiria cu ora Palatul Cotroceni în cazul în care şi alţi candidaţi şi-ar dori acelaşi cadru pentru afişe?", spune Tăriceanu, pe pagina sa de facebook.

El adaugă că, "dincolo de asta, e strigător la cer felul, stupefiant chiar, cum, în plină emoţie naţională provocată de tragedia de la Caracal, preşedintele Iohannis se pozează, râzând vesel, cu o adolescentă în braţe, apoi imaginile sunt difuzate public chiar de autorul lor. (Sper că nu unul plătit tot din bani publici pentru munca prestată în folosul preşedintelui ţării). Cum nu am auzit până acum de vreun protest ori de vreo explicaţie a administraţiei prezidenţiale vizavi de apariţia pozelor în spaţiul public, putem deduce că artistul fotograf a avut acordul dlui.Iohannis. Omeneşte putem înţelege dorinţa dlui Iohannis ca la final de mandat să aibă nişte fotografii care să-i aducă aminte de vremurile bune, dar nu înţelegem de ce trebuia să le facă "noaptea ca hoţii"! De ce era necesar ca să pună în alertă întreaga administraţie a Palatului Cotroceni pentru un lucru care putea fi făcut în zilele lucrătoare? Ce era de ascuns în acţiunea dlui Iohannis în asemenea fel încât să justifice o acţiune în weekend?"

Tăriceanu mai solicită lui Iohannis să spună public "motivaţia acestui act, costurile lui şi cine a plătit pentru el! Nu ne referim doar la costurile şedinţei foto ci şi la costurile cu personalul de la Cotroceni care a fost nevoit să vină
să-l deservească în weekend pe Preşedinte şi fotograful favorit. Îi solicităm dlui Iohannis să profite de acest moment de sinceritate şi să spună public care au fost costurile cu promovarea ultimei (sperăm!!) sale cărţi şi de unde au fost acoperite aceste costuri".

Preşedintele Klaus Iohannis a realizat o şedinţă foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului şi a pozelor postate, sâmbătă, de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook. Duminică dimineaţa postarea a fost ştearsă.

 

Orban îi ia apărarea lui Iohannis vorbind de Caracal

 

În replică, Ludovic Orban, liderul PNL a declarat, luni, întrebat de şedinţa foto a lui Iohannis, că nu cunoaşte detalii legate de acest subiect, dar "important este că preşedintele României a fost extrem de prezent, extrem de serios implicat în poziţionarea faţă de ceea ce s-a întâmplat la Caracal".

 

 

Tudorel Toader despre internarea lui la spital

 

foto: pagina facebook Tudorel Toader

 

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a criticat media pentru ce a relatat despre starea sa de sănătate. El susţine, citat de Mediafax, că a mers luni, şi nu duminică seară, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi ca să-şi facă analizele medicale periodice.

 

"Altă simplă precizare! Când am fost la spital, timp de o oră şi 20 minute, pentru a-mi scoate cele trei aluniţe de pe faţă, presa a scris că m-am internat de urgenţă, având piciorul rupt!

Astăzi, când m-am internat pentru a-mi face analizele medicale periodice, presa găseşte toate diagnosticele posibile. Aceştia suntem noi! Aceasta este presa noastră", a comentat Tudorel Toader, pe pagina sa de facebook. 

Presa a titrat că fostul ministru al Justiţiei ar fi suferit un AVC ischemic pe partea dreaptă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi a declarat doar că Tudorel Toader primeşte îngrijiri medicale.

 

Cazul Dincă se complică iar: rămăşiţe umane la Caracal!

 

Anchetatorii au găsit rămăşiţe umane la marginea unei păduri unde Gheorghe Dincă a fost adus. Încă nu se ştie însă cui aparţin, dar Dincă este cel care le-a spus anchetatorilor că acolo ar fi aruncat bucăţi din corpul Luizei Melencu, tânăra dispărută în aprilie 2019, după cum informează Digi24.

 

Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a ucis pe Luiza Melencu şi pe Alexandra Măceşanu, tânăra de 15 ani dispărută săptămâna trecută. Dacă în cazul Alexandrei sunt probe ADN care dovedesc prezenţa fetei în casa principalului suspect, în cazul Luizei, anchetatorii nu au avut până acum decât mărturia lui Dincă.  Însă acesta a mai indus în eroare organele de anchetă, declarând că ar fi aruncat corpul fetei în Olt, apoi în Dunăre, apoi într-un lac din apropiere de Caracal. Rămăşiţele găsite urmează să fie expertizate, pentru a se determina cu certitudine dacă au sau nu legătură cu cazul Caracal.

 

 

 

Daniel Breaz, confirmat de Iohannis la Educaţie

 

foto: pagina facebook Daniel Breaz

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a lui Daniel Breaz în funcţia de ministru interimar al Educaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului după declaraţiile controversate făcute săptămâna trecută.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţiei, din cauza declaraţiilor făcute de Andronescu într-o emisiune TV.

 

 

Iulie 2019, socotită cea mai călduroasă din lume

 

Foto: tribuna

 

Luna iulie 2019 a fost socotuită cea mai călduroasă înregistrată vreodată în lume, depăşind chiar temperaturile din iulie 2016, potrivit datelor serviciului european Copernicus privind schimbările climatice, informează Agerpres.

 

Chiar dacă luna iulie este în general cea mai caldă a anului în toată lumea, conform Copernicus, iulie 2019 a fost cea mai caldă de când se fac măsurători meteo. Tot ei spun că printre cauze se numără continuarea de emisii de gaze cu efect de seră care au impact asupra creşterii mondiale a temperaturilor, ceea ce va face ca recordurile în materie de temperatură să fie doborâte. Potrivit Copernicus, mercurul a urcat în iulie cu 0,04 grade Celsius, depăşind precedentul record din iulie 2016, an marcat de influenţa unui El Nino puternic. La fel, temperatura medie a lunii iulie 2019 a fost cu 0,56 grade Celsius mai mare decât media perioadei 1981-2000 şi cu 1,2 grade Celsius peste nivelul preindustrial.

 

Luna iulie a fost marcată de o caniculă scurtă dar intensă în Europa de Vest, unde în ţări precum Germania, Belgia sau Olanda s-a doborât recordul absolut al celor mai ridicate temperaturi. Temperaturile au fost peste media normală şi în zone nordice ca Alaska, Groenlanda şi în unele părţi ale Siberiei, precum şi în Asia Centrală şi în unele regiuni ale Antarcticii.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia