Tribuna
PNL
Întâlnire de grad zero despre viitorul fabricii de jucării de la Avrig

Germanul Peter Handstein, fondatorul şi principalul acţionar al grupului de firme Hape, liderul mondial în rândul producătorilor de jucării din lemn, va participa miercuri, 9 iulie, începând cu ora 14, la o întâlnire cu membrii Consiliului Local Avrig şi cu reprezentanţii conducerii Primăriei Avrig. Întâlnirea se va desfăşura la sediul Primăriei Avrig şi este prilejuită de vizita pe care omul de afaceri german o efectuează zilele acestea în ţara noastră, dar mai ales de intenţia companiei Hape de a construi o fabrică de jucării la Avrig. Întâlnirea va fi una informală şi va dura, probabil, câteva zeci de minute. Peter Handstein le va vorbi celor din Avrig despre investiţia pe care intenţionează să o facă aici, despre planurile de viitor. Pe de altă parte, reprezentanţii conducerii oraşului vor încerca să convingă investitorul de seriozitatea şi buna lor intenţie dar, mai ales, de aprecierea şi respectul acestora pentru preconizata investiţie de la Avrig.
Şedinţa de miercuri este una necesară şi deosebit de importantă mai ales după ce, din cauze diverse, în urmă cu doar câteva săptămâni, derularea investiţiei de la Avrig părea că se află într-un oarecare impas, această situaţie fiind cauzată de unele neclarităţi existente în ceea ce priveşte situaţia terenului achiziţionat pentru viioarea fabrică de jucării. Până la acest moment, concernul Hape a achiziţionat terenul (6,5 ha) pe care doreşte să construiască fabrica de la Avrig şi a început documentaţiile preliminare obţinerii autorizaţiei de construcţie. De asemenea, a fost înfiinţată Hape Manufactur SRL, iar primii 20 de viitori angajaţi ai fabricii sunt deja la specializare în China, la cea mai mare unitate de producţie a concernului Hape Toys.
Investiţia pentru viitoarea fabrică de jucării de la Avrig se ridică la aproximativ 8 milioane de euro dar cel mai important aspect legat de aceasta este crearea a aproximativ 300 de locuri de muncă. Pe lângă angajaţii fabricii, Hape Manufactur SRL va avea nevoie de colaborări cu persoane fizice sau juridice din zonă, pentru execuţia unor diverse elemente componente ale jucăriilor.
În cursul zilei de luni, Consiliul Local Avrig s-a întrunit într-o şedinţa extraordinară, în cadrul căreia a adoptat o hotărâre de aprobare a Planului Urbanistic General al oraşului Avrig şi localităţilor componente şi a Regulamentului Local de Urbanism.

D.F

comentarii
2 comentarii

cumparat teren 1 euro/mp, vandut teren 8 euro/mp pentru fabrica de jucarii. pacalit investitor; uite asa am devenit baronul klingeis de avrig, cu ditamai palat in centrul orasului. avrigul, vai de mama lui!
av
09.07.2014 16:00
Avrigul Azi

Astazi la ora 14.00 in sala de sedinte a Primariei Avrig s-a desfasurat intalnirea dintre investitorul Hape si autoritatiile locale.
Au fost prezenti din partea grupului Hape domnul Peter Handstein,proprietarul grupului,fiul acestuia care este administratorul firmei din Romania si doamna director Eleonora Scarlet.Din partea autoritatiilor locale au onorat cu prezenta urmatorii alesi :domnul Primar Klingeis, domnul Viceprimar Cermonea ,domnul Secretar Grancea si domnii consilieri Constantinescu,Badea,Brana,Klein,Grama,David,Ursoiu,Klingeis si Lazaroaie.
Pentru inceput a luat cuvantul domnul Handstein care a facut o scurta prezentare a grupului Hape.Domnia sa a spus ca a inceput acum 28 de ani cu o firma cu un singur angajat si anume el,iar in acesti 28 de ani a extins firma de la un om la 2000, dau de lucru la aproape 10.000 de oameni in subcontractare si sunt prezenti efectiv in 10 tari.Obiectivele acestui grup sunt serioase urmand a se realiza investitii pentru inceput in valoare de 8 milioane de euro.Numarul locurilor de munca nou create va ajunge la 300 iar investitia initiala se va finaliza in 3 ani. Astazi compania pregateste muncitori pentru viitoarea fabrica de jucarii,urmand ca numarul celor care vor fi pregatiti sa creasca. Urmatorul pas il constituie detaliile investitionale preconizandu-se a se obtine cca 30% sub forma de fonduri nerambursabile de sorginte romaneasca sau europeana.Dupa prezentarea facuta de investitorul german au urmat intrebarile consilierilor prezenti.Domnul Badea a intrebat care sunt motivele pentru care nu s-a realizat aceasta investitie pe platforma Marsa.Raspunsul domnului Handstein a fost ca datorita costurilor mari de igienizare a halelor de productie datorate folosirii indelungate a uleiurilor si carburantilor aceasta investitie nu era rentabila acolo.Consilierul Constantinescu a intrebat care este termenul de executie al investitiei iar raspunsul a fost ca cele trei etape de dezvoltare vor dura trei ani.Viceprimarul Cermonea a mentionat faptul ca,Consiliul Local al Orasului Avrig va fi un partener de incredere si ca nu va precupeti nici un efort de a ajuta acest investitor si pe cei care vor veni. In acest sens, a propus ca biroul specializat in proiecte de finantari nerambursabile din Primarie sa isi dea concursul la efortul de accesare.O alta intrebare buna,cred eu, a venit tot din partea consilierului Badea care a intrebat investitorul german care sunt planurile sale in legatura cu forta de munca angajata.Intrebarea este pusa in contextul in care exista suspiciunea aducerii de forta de munca din China in detrimentul celei autohtone.Raspunsul a venit prompt si clar si anume ca tocmai costurile cu salarizarea mici din Romania a facut ca acest investitor sa aleaga tara noastra.Astfel nu se poate vorbi de angajari din China tocmai datorita acestui motiv.Domnul Primar a mentionat faptul ca este incantat de alegerea investitorului si ca isi doreste cat mai repede sa asiste la prima sapatura care va marca inceperea investitiei.Ca orice ales,remarcati faptul dragi avrigeni,ca si conducatorul nostru isi doreste sa taie panglici.La cat mai multe va doresc domnule Primar Klingeis !
Un moment emotionant a fost acela in care domnul Handstein a vorbit despre relatiile interumane,relatiile cu colaboratorii sai vechi si noi,moment la care domnia sa a fost vizibil emotionat.Am observat un om simplu,modest,atent si amabil dar in acelasi timp direct si vertical.Felicitarile mele domnule Handstein si ma bucur ca v-am cunoscut.
In incheiere vreau sa remarc inca ceva.Organizarea acestei intalniri a fost deplorabila.Sala goala,fara nimic aranjat pe mese a atras urat atentia la inceputul acestei intalniri,fapt remarcat dealtfel si de consilierul Badea.Dupa inceperea intalnirii participantii au primit o apa si o cafea.In sedinta trecuta consilierul Ursoiu a solicitat si s-a aprobat ca la aceasta sedinta sa fie un translator.Insa astazi nu a existat in sala asa ceva asa incat translator a fost cu mare amabilitate doamna Scarlet.Mentionez ca de pregatirea acestei intalniri trebuia sa se ocupe domnul primar el fiind gazda acestui eveniment.Puteati macar sa puneti pe mese 2 vaze cu flori si sa aerisiti incaperea,domnule edil. Asta a dovedit inca odata ca primarul nostru nu se ocupa decat de organizarea evenimentelor din care are are de castigat propria imagine si atat... Rusine si sa stiti ca acest aspect a fost constatat de toti participantii nu numai de mine.
Sa auzim numai de bine !
Avrigul Azi
17.07.2014 14:44
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia