Tribuna
Întabulare gratuită a terenurilor agricole!?

De vreo doi ani, reprezen­tanţii ministerului Agriculturii şi chiar membri ai fostului Parlament afirmau, la diver­se întâlniri cu agricultorii sibieni din Jina, Tilişca, Răşinari, că există un proiect naţional, cu finanţare euro­peană, prin care se va efec­tua prima întabulare gratuită a terenurilor agricole şi forestiere începând cu anul 2014.
Ideea a fost reluată recent de doi senatori USL (Ioan Dârzu - PSD şi Sorin Roşca Stănescu - PNL) care au de­pus propriul proiect lege pe acest subiect. Noua iniţiativă legislativă urmează să intre în discuţia comisiilor pentru Agricultură din Camera Deputaţilor şi Senat. Mă tem că, devenită Lege, interesul aplicării ei va stârni noi patimi politicianiste ca şi în cazul Legii Camerelor Agri­cole. Ar fi păcat pentru că aici, în Ardeal, suprafeţele agricole sunt fărâmiţate. Foştii pro­prie­tari  şi-au primit Titlu de proprietate pe fiecare par­celă, iar costurile întabul[rii la Cartea Funciară sunt de ordinul a zeci de milioane, bani pe care ţăranii nu îi au. (V. Ioan)comentarii
5 comentarii

Cand sau colectivizat terenurile agricole si neagricole erau intabulate (pe persoane, adevarati proprietari). Restituirea va fi efectiva numai dupa aplicarea uneilegi pentru intabulare(Confirmarea proprietatii). Colectarea impozitelor la terenurile neintabulate este un abuz. Se svoneste ca vor fi suprataxate terenurile nelucrate,care inca sunt in proprietate fostelor CAP!!???
P.M.
11.03.2013 04:33
Cand sau colectivizat terenurile agricole si neagricole erau intabulate (pe persoane, adevarati proprietari). Restituirea va fi efectiva numai dupa aplicarea uneilegi pentru intabulare(Confirmarea proprietatii). Colectarea impozitelor la terenurile neintabulate este un abuz. Se svoneste ca vor fi suprataxate terenurile nelucrate,care inca sunt in proprietate fostelor CAP!!??? Cine va fi Executat in caz de neplata imp.???
P.M.
11.03.2013 04:35
Nici macar Titlul nu s-a dat in mandra comuna Ludos din Sibiu de catre primaria USL de zeci de ani, apoi intabularea promisa initial de Udrea??????
zice unu
11.03.2013 11:33
cu bani,fara bani terenurile trebuiesc intabulkate pe proprietari nu pe povesti
daria
11.03.2013 17:29
nu mai sunt oameni la cadastru ca s-au tot dat afara si acum toti topografii sunt particulari. statul e varza.
cine sa mai faca?
11.03.2013 19:26
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica