Tribuna
PNL
Instrumente bancare la îndemâna oricui: un cont curent, un card de credit și o refinanțare de credite
Instrumente bancare la îndemâna oricui:  un cont curent, un card de credit și o refinanțare de credite

Cardul de credit este un instrument bancar, așa ar putea fi definit. În fapt, el este cardul care te ajută să cumperi ce ai nevoie fără să ai efectiv acei bani. E ca un fel de împrumut pe loc, unde banca îți sare repede în ajutor, la nevoie.

           

Este un mod sigur și convenabil de a efectua plăți pe internet pentru diverse produse și servicii. Poți utiliza cardul de credit pentru a plăti în magazinele fizice sau online, înlocuind necesitatea de a avea mereu sume mari de bani lichizi.

În situații de urgență sau când întâmpini dificultăți financiare temporare, cardul de credit poate oferi un mijloc de plată rapid.

 Un card de credit oferă siguranța banilor, nu îi poți pierde din buzunar.

Totuși dacă îți pierzi portofelul poți bloca imediat cardul pentru a evita cheltuieli făcute de altcineva.  În anumite situații, mai ales când cumperi online, cardul de credit poate oferi un nivel suplimentar de protecție în caz de livrare neconforma sau produs defect.

Pare ireal, însă sunt carduri de credit care oferă programe fidelizare prin puncte la achiziții. Aceste puncte le poți folosi ulterior pentru reduceri la achiziții viitoare, bilete de avion sau alte beneficii.

  

Un cont curent, însă, este contul unde trebuie să pui bani ca să ai ce să cheltui. Acolo nu mai vine banca să îți ofere o mână de ajutor la nevoie, pentru o achiziție.

Însă, chiar și așa, există foarte multe avantaje ale acestui cont.

Un cont curent este, în general, un cont pe care îl deții la o bancă și care îți permite să îți păstrezi banii în siguranță și să efectuezi diverse tranzacții financiare zilnice. Este unul dintre cele mai folosite produse bancare pentru persoane fizice și juridice.

 

Ce poate face pentru tine acest cont curent?

  

Banii din contul curent sunt asigurați de stat până la o anumită sumă. Asta înseamnă că, în caz de faliment al băncii, îți vei primi banii înapoi în limita sumei asigurate.

 

Poți folosi contul curent pentru a efectua o gamă largă de tranzacții financiare. oți adăuga bani în contul tău prin numerar, virament bancar sau cec. Poți retrage numerar de la bancomate sau ghișee bancare. Poți face plăți cu cardul de debit asociat contului curent, prin transfer bancar sau ordine de plată. Poți achita facturi, trimite bani altor persoane sau cumpăra bunuri și servicii online. Poți primi salarii, pensii, alocații sau alte tipuri de venituri direct în contul curent.

Nu există nimic ce nu poți face din contul tău curent!

De obicei, contul curent vine cu un card de debit asociat. Poți folosi cardul de debit pentru a face cumpărături la magazine sau pentru a retrage numerar de la bancomate.

Conturile curente nu oferă dobânzi mari la sumele depuse, spre deosebire de depozitele bancare. Unele conturi curente pot chiar percepe comisioane lunare de administrare. Poți accesa banii din contul curent cu ușurință prin cardul de debit, internet banking sau aplicații mobile.

Majoritatea angajatorilor și instituțiilor publice virează salariile sau pensiile în conturile curente ale angajaților sau pensionarilor.

Refinanțare credit - ce înseamnă și care sunt care sunt avantajele.

Procedura de refinantare presupune solicitarea unui nou împrumut, pe langa suma împrumutată deja. Este procesul prin care înlocuiești un credit existent cu unul nou, cu termeni și condiții potențial mai favorabile. Poți fi, în viața, într-o situașie neplăcută, având pe cap un credit cu dobândă uriașă și o rată care te depășește.

 

                Atunci e timpul pentru un credit de refinanțare!

 

Motivul principal, de obicei este dobânda mai mică. Dacă creditul inițial are o dobândă uriașă, refinanțarea te poate ajuta să economisești bani pe parcursul perioadei rămase de plată.

De asemenea, poți să prelungești perioada de rambursare a creditului. Chiar dacă rata dobânzii rămâne aceeași  poți beneficia de o rată mai mică.

Când ai mai multe credite, soluția sigură este un credit de refinanțare pentru toate. O singură datorie, nu mai multe! Și aceasta poate fi negociabilă.

 

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica