FITS 2024
Tribuna
Inspectorii de muncă au aplicat 24 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii zilierilor

 

În perioada 19.09-22.09.2022, I.T.M. Sibiu, a desfășurat la inițiativa Inspecției Muncii Campania Națională de verificare a respectării de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, cu modificările și completările ulterioare, și a normelor de aplicare a acesteia precum și a modului în care se derulează activitatea de înregistrare a zilierilor.

Principalele obiective ale campaniei desfăşurate au fost: identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri şi luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceştia a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către beneficiarii din domeniile controlate, identificarea beneficiarilor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor legii şi determinarea beneficiarilor de a respecta obligaţia de a înfiinţa și completa registrul de evidenţă a zilierilor şi de a transmite un extras al acestuia la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia societatea îşi are sediul, în termenul legal.

Inspectorii de muncă au efectuat un număr de 40 de controale, ce au vizat unități din județul Sibiu. În urma controalelor efectuate s-au constatat deficiențe, pentru care s-au aplicat 24 de sancțiuni, din care  19 avertismente și 5 amenzi contravenționale în valoare totală de 39.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în acțiunile de control, au fost următoarele: necompletarea de către beneficiari a  locului desfășurării activității zilierilor; nerespectarea timpului de lucru pentru zilierii minori; înregistrarea eronată în Registrul electronic de evidență a zilierilor; neacordarea remunerației zilnice a zilierilor; netransmiterea în Registrul electronic de evidență a zilierilor, inspectoratului teritorial de muncă, zilnic, înainte de începerea activității de către o persoană care urmează să se afle într-un raport de muncă cu beneficiarul sau un împuternicit al acestuia; lipsa evidenței orelor de intrare-ieșire, la punctele de lucru.

Conform Legii nr. 52/2011,  ???????????????????????????????? sunt persoane fizice, cetățeni români sau străini, care au capacitate de muncă și care desfășoară activități necalificate cu caracter ocazional, pentru un beneficiar sau un împuternicit al acestuia, contra unei remunerații, activând în domenii precum: agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură, pescuit și acvacultură, activități de alimentație pentru evenimente, publicitate, restaurante, baruri, hoteluri și alte facilități de cazare, baze și cluburi sportive, grădini zoologice, botanice, întreținere peisagistică și spații verzi etc.

 

Inspector şef

Stănilă Alexandru Marius

 

 

Purtător de cuvânt

Badea Maria Roxana

comentarii
1 comentarii

Sacali infecti-- in loc sa lasati ca oamenii sa munceasca puneti frana economiei -- In State lucrezi si nimeni nu are treaba cu tine dar la sfarsit de an faci bilantul -- INCOME TAX - daca depasesti media (de trai pe tara) de banuti facuti platesti la income daca esti sub media salariale nu platesti -- Ametiti astia de inspectori ar trebuii sa lucreze in birouri si sa analizeze salariile oamenilor pe anul in curs ( aici si legea e bolnava) dar si sinceritatea oamenilor e la pamint De ce nu luati ca exeplu si partile bune din America ?? Si din cauza asta Romania schiopata de amandoua picioarele
eu
04.10.2022 22:19
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica