Tribuna
Sevis
Incubator nou cumpărat din bani strânşi la maraton
Sorana MAIER
2602 vizualizari
Incubator nou cumpărat din bani strânşi la maraton
Medicul neonatolog Livia Ognean a reuşit să achiziţioneze un incubator nou pentru Secţia Neonatologie Sibiu din banii strânşi la Semimaratonul Sibiului. Asociaţia Baby Care, sprijinită de Asociaţia Mâini Unite şi Organizaţia E.M.M.A., a strâns 51.000 lei cu ajutorul celor peste 240 de alergători adulţi şi copii şi a celor 950 de oameni care au susţinut alergătorii făcând donaţii.

Prematurii de la Maternitatea din Sibiu vor fi îngrijiţi într-un incubator nou şi modern cumpărat cu banii strânşi în urma Semimaratonului Sibiului, manifestare la care Asociaţia Baby Care, condusă de medicul neonatolog Livia Ognean, alături de Asociaţia Mâini Unite şi Organizaţia E.M.M.A., a obţinut 51.000 lei. "Prematurii care ajung la Maternitatea din Sibiu se bucură deja de un incubator nou, nou - născuţii din Terapie Intensivă de un pulsoximetru şi 200 de senzori, toate fiind rezultatul efortului general al sibienilor, efort depus la crosul din luna mai unde peste 240 de adulţi şi copii au alergat pentru proiectul pornit de noi. Ne propuneam atunci să strângem 50.000 lei, dar a fost mai mult decât speram şi am beneficiat de ajutor serios din partea firmelor de la care am cumpărat aparatele şi care ne-au făcut discount-uri, în aşa fel încât pe lângă incubator am putut achiziţiona şi pulsoximetru şi senzori şi am primit şi un balon de resuscitare", a spus dr. Livia Ognean. Ciprian Ciocan, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Sibiu, organizatorul Semimaratonului ajuns anul acesta la a treia ediţie, a vorbit despre faptul că acest proiect a reuşit să adune cea mai mare finanţare, iar la nivel naţional, evenimentul a fost pe primul loc la capitolul strângere de fonduri. Proiectul derulat de Asociaţia Baby Care, Asociaţia Mâini Unite şi Organizaţia E.M.M.A., s-a numit “Dăm startul în viaţă”. Medicii şi susţinătorii loc vorbesc cu emoţie despre momentul alergării la semimaraton. "A fost o zi ploioasă pe dinafară dar plină de entuziasmul celor prezenţi la start. Entuziasmul a fost general, de partea alergătorilor dar şi al susţinătorilor şi a culminat cu bucuria de a alerga a copiilor. A fost o campanile frumoasă, cu gânduri şi emoţii împărtăşite de cei care au alergat sau au susţinut proiectul nostru şi a fost o zi cu ploaie de emoţii, bucurii şi entuziasm. A fost ziua în care gândul a sute de sibieni s-a îndreptat spre cei mai mici copii ai oraşului, ai judeţului. A fost într-adevăr o zi în care s-a dat startul în viaţă", povesteşte Livia Ognean. Directorul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, Vasile Spinean, Daniela Stănescu din partea Asociaţiei Mâini Unite , Simona Marţi, din partea Organizaţiei E.M.M.A., au fost prezenţi la conferinţa de presă organizată pe această temă. Organizatorii au mulţumit pentru sprijin firmelor Takata, Ceprocs SRL, Fundaţia Don Lothrop (Cluj Napoca), Pentalog, SOBIS, Visma Software, Expertarom, Allianz Ţiriac Asigurări, Clinica Carpe Diem, Meyer & Meyer, Clinica Total Dent, SC Dutchmed SRL, Gada Group România, şi lui Nicollle Stănese, alergătoare, susţinătoare şi ambasadoare a asociaţiei sibiene. Asociaţia Baby Care Sibiu are ca scop principal sprijinirea îngrijirii în cele mai bune condiţii a nou-născuţilor prematuri internaţi în Secţia terapie Intensivă neonatală a Spitalului Clinic Judeţean e Urgenţă Sibiu.


comentarii
4 comentarii

ba lasati maruntisurile ,de noul spital regional promis in campanie cind va apucati ,vad ca colegu de partid a jupinului judetului unu banicioiu se apuca s-a construiasca spitale noi unde comunisti le-au mai construit vreo 2-3 per oras [craiova ,cluj .iasi ] si la sibiu unde cladirile spitalicesti dateaza de vreo 200 de ani si pline de egrasie nimic numai cirpoceli ,si vopsite gardurile ,stiu ca concurenta este mare si prieteni nu trebuie deranjati mai ales daca sunt si colegi de partid ,varba aia paguboasa a fostilor taoasi ,voi aveti trebuie s-a facem unde nu este ,si rezultatele se vad pe aia care ia-m invatat vine si ne clasifica si ne da si note
incubat
24.08.2014 09:26
Toata stima si respectul pentru Dna Dr.Livia Ocnean pentru realizarea din sanatatea copiilor nou nascuti si cu eventuale probleme,si rusine celor de la "TRIBUNA" care din 22 august 2014 copiaza in ziar aceiasi stire.Poate vreti sa o dati pana ce vor iesi la pensie noii nascuti si care trec prin acest aparat.Rusine TRIBUNA.
incubator.
08.09.2014 20:44
Felicitari !
Un Cititor
10.09.2014 10:58
Un articol se posteaza odata sau de doua ori, iteleg intentia dar acesta a devenit chiar obositor,romanii nu mai pra fac copi ca nau cu ce-i creste, vor face rromii ca astia-i trimit la coltul strazii sau ai abandoneaza in incubatorul nou-noutz, aducetzine doctorii buni care au fugit de sistem inapoi si lasati gargara
bebisor
12.09.2014 10:52
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia