Tribuna
Încă două acțiuni de monitorizare a echipei ADI ECO, în ultima săptămână
Dan FRÂNCU
1372 vizualizari
Încă două acțiuni de monitorizare a echipei ADI ECO, în ultima săptămână

Activitatea echipei de monitorizare a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco a continuat în zona 1 UAT Roșia, cu două acțiuni: prima a avut loc în 12 iulie -  Nucet, Cornățel, Cașolț, Daia (cartierele Bavaria 1 și 2), iar pe cealaltă parte a UAT Roșia – Nou, Roșia a avut loc în 17 iulie. 

 

În aceste două zile, ADI ECO împreună cu angajați ai primăriei și ai companiei Soma, a desfășurat o acțiune de conștientizare verbală din poartă în poartă, cu verificarea în sistemul informatic al companiei Soma a fiecărei ridicări de pubelă, a analizat împreună cu echipa Soma deșeurile introduse în fiecare recipient de colectare, pubelele neconforme fiind însemnate, astfel încât să nu existe greșeli de colectare sau ca nu cumva, deșeurile de ambalaj să fie contaminate.

 

De asemenea, s-au distribuit pliante cu informații importante despre separarea deșeurilor, astfel încât la finalul acestor acțiuni, oamenii din aceste localității să înțeleagă necesitatea colectării separate a deșeurilor de ambalaj. 

 

Deși în perioada de mobilizare cetățenii au primit noi pubele negre cu cip pentru rezidual, dar cu ocazia vizitei în teren s-a observat faptul că locuitorii UAT Roșia au preferat să scoată la poartă tot pubelele vechi, fără cip, evitând astfel contorizarea acestora. În aceste situații, compania Soma a considerat oportun să monteze cip (RFID) și pe pubelele vechi pentru a înregistra corect numărul de ridicări al pubelei negre, aferente fiecărui loc de consum.

 

Astfel de acțiuni vor urma și în alte zone ale județului Sibiu.

 

Împreună putem schimba lucrurile în bine!

 

.

 

.

 

.

 

.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica