Tribuna
SEVIS
În fiecare zi, 60 de persoane vor fi vaccinate anti Covid – 19, la Tălmaciu
Dan FRÂNCU
643 vizualizari
În fiecare zi, 60 de persoane vor fi vaccinate anti Covid – 19, la Tălmaciu
Din prima zi a acestei luni, a devenit funcţional şi centrul de vaccinare anti Covid – 19 din oraşul Tălmaciu (Centrul de Vaccinare Fix SB C16 – Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu - Școala Generală nr. 2 - Sala de sport, strada Mihai Eminescu, nr. 21). La ora 9, primul cetăţean programat şi-a primit doza de vaccin imunizant, acesta urmând să revină la centrul din Tălmaciu peste 21 de zile, pentru a-i fi administrat rapelul (cea de-a doua doză de vaccin).

 

Centrul de vaccinare de la Tălmaciu a fost inclus încă de la început în strategia judeţeană de desfăşurare a campaniei de vaccinare anti Covid – 19, dar, din cauze complexe, activitatea a fost deschisă aici doar la 1 martie şi doar pentru unul din cele patru puncte de vaccinare ce au fost amenajate.

Activitatea centrului se va desfăşura în fiecare zi a săptămânii, între orele 8 şi 20, pentru moment aici urmând a fi vaccinaţi zilnic aproximativ 60 de cetăţeni.

 

Medicii nu-şi prea doresc să lucreze la centrul de vaccinare

 

Activitatea centrului este coordonată de dr. Dorina Siminel, medic de familie în oraşul Tălmaciu. În ziua deschiderii, medicul coordonator ne-a declarat că cel puţin pentru primele zile de activitate, aici se va administra doar vaccinul anti Covid – 19 produs de Pfizer/BioNTech. „Nu am informaţii foarte concrete, însă, din ceea ce am auzit, dacă solicitările vor fi mai mari şi vom fi aprovizionaţi cu o cantitate mai mare de doze de vaccin, vom mări capacitatea. Deocamdată, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu ne-a dat avizul pentru un singur flux, pentru a face faţă dozelor de vaccin pe care le avem arondate. Avem alocate 1.800 de doze de vaccin, aici fiind inclusă şi doza de rapel. Nu am informaţii referitoare la probabilitatea ca, în perioada imediat următoare, să primim şi vaccinuri produse de alte companii. Personalul (cadre medicale şi personal auxiliar) care asigură activitatea în centrul de vaccinare provine, în cea mai mare parte, din rândul localnicilor, şi cred că e bine aşa pentru că noi putem asigura o operativitate mai mare: locuind aici, ne putem deplasa mai uşor şi, în cazul apariţiei unor probleme, putem acţiona mult mai rapid. În plus, ne cunoaştem între noi, lucrăm bine împreună... Totuşi, suntem foarte deschişi şi pentru colaborarea cu personal din alte localităţi, mai ales că, în ceea ce priveşte medicii, aici avem un oarecare deficit. În fiecare zi trebuie să sun, să solicit medici, dar se observă o foarte mare reticenţă la solicitări de acest fel. Nu ştiu de ce se întâmplă aşa, s-ar putea să le fie frică de expunere la virus... Chiar nu înţeleg! Sfătuiesc oamenii să vină să se vaccineze!, ne-a declarat medicul Dorina Siminel.

 

A venit la vaccinare fără teamă şi cu mare încredere că totul va fi bine

 

Primele persoane vaccinate la centrul din Tălmaciu provin din localităţi situate în apropiere, Şelimbăr, respectiv Sibiu. Oamenii s-au arătat foarte interesaţi de campania de vaccinare, au dorit să se imunizeze imediat ce acest lucru a fost posibil şi au profitat din plin de oportunitatea oferită de începerea activităţii la acest nou centru de vaccinare.

Stelian Ioan Rusu, medic pensionar din Şelimbăr, a fost norocosul ce a deschis lista cu persoanele vaccinate anti Covid – 19 la centrul din Tălmaciu. Imediat după ce a fost vaccinat, şelimbăreanul ne-a declarat că a făcut acest gest cu speranţa că va înţelege cât mai multă lume cât este de necesară această acţiune pentru a scăpa de această pandemie. „Nu-mi este teamă deloc, sunt foarte încrezător. Sfătuiesc oamenii să se gândească bine ce au de făcut, dar eu consider că varianta vaccinării este unica soluţie pentru stăpânirea acestei pandemii”, ne-a spus Stelian Ioan Rusu.

 

Centrul de Vaccinare Fix SB C16 – Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu - şcoala Generală nr. 2 - Sala de sport face parte din reţeaua de 19 centre prevăzute, la momentul stabilirii procedurilor pentru derularea la nivel judeţean a campaniei de vaccinare. Amenajarea şi dotarea centrului au fost finalizate încă din luna ianuarie, autoritatea publică locală făcând eforturi considerabile pentru crearea tuturor condiţiilor necesare funcţionării unei asemenea structuri (s-a aprobat schimbarea temporară a destinaţiei spaţiului, s-au făcut achiziţii şi s-a muncit mult) şi s-a primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.

Tot luni, a început activitatea şi la cel de-al doilea centru de vaccinare anti Covid – 19 din municipiul Mediaş (Centrul de Vaccinare Fix SB C9 -  Sala de sport „Octavian Șerban” Mediaş, situat pe str. Lotru nr. 3), pentru un flux de vaccinare.

Programările pentru vaccinarea anti Covid - 19 se pot face individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia