FITS 2022
Tribuna
În Agnita, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la monumentul din parcul „Căpitan Axente Lene” şi la Casa de Cultură "Ilarion Cocişiu”
I. BÂRSAN
1157 vizualizari
În Agnita, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la monumentul din parcul „Căpitan Axente Lene” şi la Casa de Cultură
Ceremoniile de la Monumentul Eroilor au început prin intonarea imnului „Deşteaptă-te române” după care, cei trei preoţi ai parohiilor din Agnita au oficiat o slujbă de sfinţire a monumentului care a fost reabilitat în acest an.

 

 

După momentul religios, colonelul Blaga Ginel, locţiitorul comandantului Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu a ţinut o alocuţiune în care a menţionat localităţile de zona Agnitei ale căror delegaţi la Alba Iulia au votat unirea necondiţionată a Transilvaniei cu România. Despre cinstirea celor căzuţi în lupte a spus că „amintind de sacrificiul înaintaşilor şi onorând memoria acestora, nu trebuie să ne temem de viitor”.

Primarul Schiau – Gull Alin – Ciprian i-a salutat pe cei prezenţi şi vorbind despre evenimentele de acum 103 ani a subliniat că „cel mai important mesaj al zilei de 1 De­cembrie este unitatea. Să privim cu respect spre trecut şi cu speranţă spre viitor”.

A urmat intonarea Imnului Eroilor, pe ritmurile căruia pe soclul monumentului au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei, a Centrului „Getica”, a Consiliului Local, a instituţiilor şi partidelor politice din Agnita.

Apoi, cei prezenţi s-au deplasat la Casa de Cultură „Ilarion Cocişiu”, unde a avut loc un spectacol dedicat Zilei Naţionale a României.

Spectatorii au fost întâmpinaţi în holul Casei de Cultură, de o frumoasă expoziţie de picturi realizate de elevii „Cercului de pictură” de la Clubul Elevilor, coordonat de profesoara Marinela Cernea.

Spectacolul a fost deschis de un grup de recitatori de la Gimnaziul G.D.Teutsch, pregătit de profesoara Gavriliu Nicoleta. Au urmat solistele vocale Edith Todor şi Paula Moldovan care, împreună cu grupul vocal pregătit de profesoara Doina Părău, au interpretat o suită de cântece patriotice.

Spectatorii au aplaudat apoi ansamblurile Hârtibaciul, Cununa şi Cununa Veterani, care au prezentat tablouri coregrafice cu cântece şi jocuri populare, pregătite de profesorul coregraf Ioan Sârbu.

Invitatul special la acest spectacol, Răzvan Năstăsescu, a prezentat un recital de cântece patriotice şi populare susţinut de dansatorii Casei de Cultură. Spectacolul s-a încheiat cu toţi artiştii pe scenă cântând împreună cu spectatorii „Mulţi ani trăiască!”


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA