Tribuna
PNL
Împăduriri pe 65 ha la Ocolul Silvic Arpaş
Ioan VIDRIGHIN
1601 vizualizari
Împăduriri pe 65 ha la Ocolul Silvic Arpaş


"Preocuparea primordială a Ocolului Silvic Arpaş este asigurarea permanenţei, stabilităţii, biodiversităţii fondului forestier pe care-l administrează, astfel încât nicio suprafaţă de pe care s-a recoltat masa lemnoasă, în urma aplicării prevederilor amenajamentelor silvice, să nu rămână neîmpădurită", afirmă ing Radu Cristea, şeful Ocolului Silvic Arpaş.
Primavara anului 2014 a debutat pentru personalul Ocolului Silvic Arpas cu declanşarea campaniei de împăduriri printr-o suită de acţiuni specifice, respectiv: pregătirea documentaţiei necesare pentru campania de împăduriri; curăţarea şi pregătirea suprafeţelor destinate împăduririi; scoaterea puieţilor din solar şi pepiniere, asigurarea conservării calităţii biologice în timpul transportului, depozitarea acestora în gheţării; respectarea normelor tehnice la lucrările de împădurire şi respectarea compoziţiei de regenerare, a schemelor de plantare şi amplasarea speciilor în funcţie de condiţiile microstaţionale.
"Programul de împăduriri pentru anul 2014 , respectiv pentru campania de primăvară este de 65 ha, din care 46 ha în păduri de stat ( 40 ha integrale şi 6 ha completări) şi 19 ha în păduri administrate cu contract de administrare sau servicii silvice (16 ha integrale şi 3 ha completări)" - ne-a precizat şeful OS Arpaş, ing. Radu Cristea.
Concret, pe specii programul de împăduriri se prezintă astfel: împăduriri în terenul statului - 26 ha cu molid, 12 ha cu cvercinee, 4 ha cu larice şi 4 ha cu paltin de munte; împăduriri în fondul forestier aflat în administrare - 9 ha cu molid, 4 ha cu stejar, 6 ha cu paltin de munte.
Materialul de plantat s-a asigurat în cea mai mare parte din cadrul Ocolului Silvic Arpaş. Diferenţa de puieţi a provenit de la Ocolul Silvic Valea Cibinului -Sălişte şi Ocolul Silvic Sibiu.
Menţionăm că sub egida “Luna Plantării Arborilor” Ocolul Silvic Arpaş a organizat împreună cu elevi ai Şcolii Generale din Arpaşu de Jos acţiuni de scos puieţi din solarul Arpaşu Mare şi de repicare a acestora în pepiniera Laita, în perioada 21-31 martie 2014. A fost vorba de o acţiune de scoatere a 13.000 de puieţi de molid şi 7.000 puieţi de larice din solarul de la Fata Pădurii, care au fost apoi repicaţi în pepiniera de la păstrăvăria Laita. La această acţiune (vezi foto), pe lângă specialiştii Ocolului Silvic Arpaş au participat elevii clasei a VI-a de la Şcoala Generală "Viorel Cucu Paltin", conduşi de diriginta Garogiţa Popescu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia