Tribuna
PNL
Concurs adresat copiilor
"Imaginaţi-vă că sunteţi un copac!..."

„Imaginaţi-vă că sunteţi un copac ce trăieşte în pădure. Scrieţi o scrisoare către cineva explicându-i de ce este important să protejăm pădurile” este provocarea lansată de Compania Naţională Poşta Română S.A, pentru cea de-a 40-a ediţie a Concursului Epistolar! Competiţia a fost declarată deschisă în 9 octombrie, când factorii poştali din întreaga lume au sărbătorit Ziua Mondială a Poştei, şi se desfăşoară sub egida Uniunii Poştale Universale (UPU), agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).
Concursul li se adresează doar copiilor cu vârsta maximă de 15 ani şi are loc în perioada 9 octombrie 2010 – 16 martie 2011. Prin tema abordată, UPU doreşte să crească gradul de conştientizare la nivelul copiilor în ceea ce priveşte administrarea durabilă, conservarea şi dezvoltarea tuturor tipurilor de păduri. Mai mult, subiectul ales a avut la bază faptul că 2011 a fost proclamat Anul Internaţional al Pădurilor. 
Lucrările elaborate de copii vor fi analizate şi selecţionate de comisii constituite din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi reprezentanţi ai C.N. Poşta Română S.A. Mai mult, micii creatori ale căror compoziţii s-au clasat pe primele trei locuri la faza naţională vor primi premii în bani, în cadrul unei festivităţi organizate de C.N. Poşta Română S.A. Totodată, cea mai bună lucrare din România, însoţită de traducerea în limba franceză, engleză sau spaniolă, va fi transmisă Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale, până la 30 aprilie 2011. Aceasta va participa la competiţia care adună cele mai bune lucrări sosite de la 190 de administraţii poştale membre UPU, urmând ca reprezentnanţii UNESCO să-i desemneze pe câştigătorii concursului, la nivel mondial. Până anul viitor, mai precis până în 9 octombrie 2011, Biroul Internaţional al Uniunii Poştale Universale va premia cele mai bune trei compoziţii cu medaliile de aur, argint şi bronz, urmând ca lucrarea care va ocupa poziţia I să fie publicată în revista "Union Postale".
Cei interesaţi să participe la concurs pot găsi informaţii complete şi regulamentul competiţiei pe site-ul www.posta-romana.ro sau apelând serviciul de relaţii cu clienţii Infopost, la numărul de telefon 021.93.93.111.




comentarii
1 comentarii

"Imaginaţi
hah ham
15.10.2010 07:48
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA