Tribuna
Sibiul ar putea să-şi schimbe numele !
Iar numele străzilor ar putea fi schimbate în numere
Nu este o glumă. Şi nu este vorba despre schimbarea numelui din Sibiu în Hermannstadt. Este o posibilitate pe care anumiţi oameni o iau în discuţie şi considerare
Schimbarea numelui unui oraş nu ar fi o noutate. Se schimbă nume de străzi, se schimbă nume de persoane, se schimbă nume de companii. De ce schimbarea numelui unui oraş nu ar fi posibilă? Ce ar putea fi aşa de grav în această acţiune? Este adevărat, implicaţiile sunt majore, mai ales dacă vorbim de un oraş cum este Sibiul, cu peste 170,000 de locuitori. În primul rând ar trebui schimbate toate cărţile de identitate. Şi cărţile de alegător, pentru că se apropie alegerile. Dar am putea avea un nume mai frumos pentru oraş. Şi acesta ar fi doar un prim beneficiu.

Cine şi ce ar avea de câştigat din această schimbare?

Vă întrebaţi probabil cine ar avea de câştigat? Şi mai ales ce! Dacă ar fi o companie care ar vrea să obţină acest lucru? Pentru că sunt companii care chiar discută despre acest aspect. Companii locale dar şi internaţionale. Vă imaginaţi ce efect şi câştig în imagine ar avea compania respectivă? Să presupunem că acea companie ar fi una americană. Lucrurile ar începe deja să se complice, pentru că vorbim de America, ţara tuturor posibilităţilor. Ţara care se spune că a ales schimbarea.

Da, vorbim de America, unde există un precedent. S-a întâmplat acest lucru în 1999 când oraşul Halfway din Oregon şi-a schimbat numele pentru un an de zile în half.com. Oraşul a primit pentru tranzacţie nu mai puţin de 75,000 de dolari americani. Plus 20 de calculatoare pentru liceul oraşului. Şi un site pe internet.

Pentru ce sumă şi pentru ce nume aţi fi de acord cu schimbarea? Iar numărul străzilor să fie în cifre romane sau cifre arabe?

Pentru ce sumă aţi fi dispuşi să se schimbe numele oraşului şi ce nume aţi fi de acord să aibă? Începeţi să vă gândiţi la o listă de nume. Halfway a făcut schimbarea la solicitarea unei companii numită Half.com, pentru a-şi asigura lansarea unei site pe Internet. La câteva zile de la lansare compania a primit un telefon de la eBay.com ca apoi să fie cumpărată, după şase luni, cu suma de 350,000,000 de dolari. Da, peste 300 de milioane de dolari, pentru succesul şi numărul clienţilor înregistraţi în doar şase luni.
Autorul isprăvii de mai sus este Mark Hughes care explică toată povestea într-o carte. Buzzmarketing - ghidul suprem în a înţelege cel mai fierbinte subiect din marketingul contemporan – generarea publicităţii pe bază de rumoare – o artă despre care mulţi vorbesc şi pe care puţini o înţeleg cu adevărat.
Indiferent dacă sunteţi proprietarul unei firme mici sau directorul unei mari corporaţii, dumneavoastră trebuie să ştiţi cum să obţineţi de zece ori mai mult efect din fiecare leu pe care-l cheltuiţi pentru marketing. Cartea lui Mark Hugesh o veţi primi cadou în cadrul conferinţei Marketing 24/7 din 13-14 noiembrie 2008, ce va avea loc la Sibiu, hotel Ramada (detalii la www.marketing247.ro).
comentarii
9 comentarii

dus cu pluta diect nu in cibin pe o apa care nu se cunoaste.
un cititor
06.11.2008 09:52
No ce intrebare, no! Io zic ca Sibiu sa isi schimbe numele in Johannisburg.
Horia
06.11.2008 13:18
Staicu, Bitu si restul, plecati dracului acasa si lasati pe altii sa faca presa. Voi sunteti niste rusini pentru numele Tribuna!
Tribuna - scena de joaca a cretinilor cu acte
06.11.2008 14:18
Ideea e tampita si ar starni o multzime de resentimente anti-germane! (de care n-avem nevoie! pana la urma, majoritatea absoluta a locuitorilor din sibiu sunt romani, totusi...)

Si de la americani ne vine o vorba de bun simtz: if it works, don"t fix it! (adica daca merge bine, n-o repara!)
vincent
06.11.2008 15:56
AR TREBUI CA SIBIUL SA SE NUMEASCA NEW POPLACA,IAR POPLACA ,OLD SIBIU.
VELOCIRAPTOR
06.11.2008 16:57
nu ar fi de mirare, pentru bani v-ati vinde si mai mult decat numele orasului, numai sa primiti bani fara munca, daca s-ar gasi cineva atat de tampit sa vi-l cumpere...
heptagon
06.11.2008 18:30
din penibil in penibil, din greseala in greseala, pana la victoria finala!se rasuceste slavici in mormant.
mario
06.11.2008 20:52
si de ce ar fi chiar asa de nasol? uite zice ca la americani s-a putut
koko
06.11.2008 22:43
Cica Wally Olins, inventatorul brandingului, spune ca unul dintre cele patru branduri care reprezinta Romania peste hotare este Sibiul. Scrie in Sibiu Standard.

Inseamna ca valoreaza mult.
koko
06.11.2008 23:16
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA