Tribuna
Hotărârile Biroului Permanent Județean al P.N.L Sibiu au spart organizația locala a PNL Agnita
Hotărârile Biroului Permanent Județean al P.N.L Sibiu au spart organizația locala a PNL Agnita

Demisia lui Radu Curceanu  și a altor membri din PNL Agnita i-a uimit pe mulți agnițeni și a stârnit multe discuții în oraș, acesta fiind liderul organizației locale a PNL.

Știindu-l atașat valorilor liberale, l-am întrebat ce l-a determinat să-și dea demisia din partid și în consecință și din funcția de consilier local, mai ales acum când urmează să se discute bugetul local, o temă în care, datorită experienței părerea lui contează.

Răspunsul a fost scurt și concis, „pentru mine libertatea cuvântului și democrația nu se impun și nu se negociază”.

Mi-a explicat că, înainte ca organizația locală a PNL să discute variantele pentru viitorul candidat la funcția de primar al orașului Agnita a fost informat de către unul din colegi despre intenția PNL Sibiu de a-l desemna pe Alin Ciprian Șchiau să candideze , deși acesta nu era membru al organizației  PNL din Agnita.

În urma consultărilor cu membrii organizației au inițiat un sondaj de opinie pentru a afla care sunt preferințele agnițenilor între Alin Șchiau și Stănuleț Chirion, amândoi antreprenori cunoscuți în oraș pentru activitatea lor. Sondajul a fost realizat de un grup de studenți din Sibiu și a rezultat că Stănuleț Chirion are o mai mare susținere.

 În urma sondajului organizația PNL din Agnita s-a întrunit într-o ședință, a analizat rezultatul sondajului și a supus la vot cele două candidaturi. Din cei 17 membrii prezenți, 9 l-au susținut pe Stănuleț, 3 pe Șchiau și 5 s-au abținut.

Procesul verbal al acestei ședințe, cu rezultatul voturilor, rezultatul sondajului de opinie și hotărârea organizație locale de a-l susține pe Stănuleț Chirion  au fost înaintate Biroului Permanent Județean PNL iar răspunsul primit a fost că acestea nu au nici o valoare și candidatul PNL pentru Agnita rămâne Alin Șchiau.

În urma acestei decizii, considerată de Radu Curceanu nedemocratică, a hotărât să se retragă din PNL, împreună cu o bună parte din membrii organizației locale, considerând că orașul Agnita are nevoie de un primar care și-a dovedit competența, Stănuleț Chirion fiind unul din primarii care, dintre comune, a făcut cele mai multe proiecte și a accesat cele mai multe fonduri europene, fonduri cu care a modernizat localitățile Chirpăr, Săsăuș și Vărd. Experiența și determinarea acestuia sunt necesare orașului Agnita care timp de opt ani nu a înaintat ci a regresat în ceea ce privește lucrările edilitare.

În cea ce privește retragerea din Consiliul Local, acum când se discută bugetul orașului, consideră că este mai important să se ocupe de problemele orașului pe termen lung, decât de cele actuale, care nu mai pot aduce schimbări semnificative în viața locuitorilor.

Pentru a afla și opinia membrilor PNL care nu l-au urmat pe Radu Curceanu, după ce aproape 20 de ani i-au fost alături, l-am sunat pe Paul Hârțoagă și acesta mi-a cerut, ca la o eventuală  întâlnire să participe și alți membri rămași în PNL, ceea ce mi s-a părut firesc și am acceptat. Ulterior m-a sunat și mi-a spus că în urma discuțiilor cu  Aurel Tiriba, actualul lider al organizației PNL  Agnita, nu vor să comenteze situația apărută după demisia lui Radu Curceanu.  

 

                                               I.Bârsan

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia