Tribuna
Helmut Kreutz compară Biserica Evanghelică din Sibiu cu Domul din Köln
Laura BUCIU
2802 vizualizari
Helmut Kreutz compară Biserica Evanghelică din Sibiu cu Domul din Köln
* Kreutz a primit, la prima sa vizită în Sibiu, titlul de cetăţean de onoare * El a dat 1,3 milioane de euro pentru renovarea Bisericii Evanghelice, aflată în pericol de prăbuşire *
Este antreprenor în oraşul Haiger, din Germania. Are 85 de ani şi a dat 1,3 milioane de lei pentru renovarea Bisericii Evanghelice din Sibiu. Ştie exact când a luat decizia de a ajuta comunitatea evanghelică din Sibiu să îşi refacă ceea ce el numeşte "Casa Domnului". "Era în octombrie 2007. Un post de televiziune transmitea o slujbă religioasă din această biserică. Şi preotul a spus <Ajutaţi-ne>. Atunci soţia mea mi-a spus că trebuie să dau ajutorul meu pentru acest proiect. A fost ca vocea Domnului. Noi, în Germania, suntem bucuroşi şi mândri că am putut ajuta la lucrarea de la Casa Domnului", a spus Helmut Kreutz.
Pentru fapta lui, municipalitatea a decis să îl facă pe Helmut Kreutz cetăţean de onoare al Sibiului. Împreună cu soţia, binefăcătorul Bisericii Evanghelice din Sibiu a venit pentru prima dată la Sibiu pentru a primi această distincţie. "Ca însemnătate pentru comunitate, Biserica Evanghelică din Sibiu poate fi comparată cu Domul din Köln. După ce va fi total renovată, biserica va arăta ca o perlă, aşa cum îi era denumirea acum sute de ani", a mai spus Kreutz.

Nu se mai prăbuşeşte

Înainte de ajutorul lui Helmut Kreutz, Biserica Evanghelică din Sibiu era în pericol de prăbuşire. Acum, acoperişul sacristiei a putut fi finalizat, astfel încât acolo unde existase un mare pericol de prăbuşire, să-şi poată desfăşura acum activitatea în bune condiţii Corul Bach.  "Cu toate că mai este nevoie de lucrări la acoperişul şi exteriorul bisericii, totuşi, în prezent, comunitatea  evanghelică din Sibiu poate participa în deplină siguranţă la serviciile religioase, iar vizitatorii pot admira şi pe interior minunata arhitectură a lăcaşului de cult. Biserica evanghelică este, în acelaşi timp, Casă a Domnului şi monument istoric, un simbol marcant al oraşului", a spus primarul Klaus Iohannis, care i-a decernat lui Kreutz titlul de cetăţean de onoare al Sibiului.Cine este Kreutz?

După război domnul Kreutz a deschis în Haiger-Langenaubach, o localitate învecinată, o carieră de minereuri neferoase. Pentru a fi independent în măcinarea minereurilor neferoase, el a pus, în anul 1958, bazele fabricii de măcinat de astăzi. Liniile de producţie au fost extinse: măcinarea de minereuri neferoase şi prelucrarea materiilor prime pentru industria produselor refractare, micronizarea de materii prime pentru industria ceramicii şi producţia de alumină, stau astăzi în prim plan. Din anul 1978 compania ocupă o poziţie de conducere în întreaga lume. Helmut Kreutz este şi în prezent preşedintele întreprinderii de familie creată de domnia sa. Alături de el sunt fiicele sale şi ginerele său.
De decenii el se simte obligat să ajute oamenii nevoiaşi. Recunoştinţa şi atitudinea sa creştină l-au determinat să sprijine o varietate de proiecte: de exemplu, construirea unui cămin pentru bătrâni în Ierusalim sau a unei case de odihnă şi de întâlnire pentru oamenii nevăzători, în Wernigerode, pentru a numi doar două din aceste proiecte.comentarii
7 comentarii

Mii de multumiri,domnului Kreutz!Vielen Dank,Herr Kreutz!
David W.
29.05.2009 08:13
Ptr. gestul MARE al D-lui Helmut Kreutz sunt foarte fericit ! Doresc TOT BINELE DIN LUME FAMILIEI D-lui Helmut Kreutz . Oare noi sibieni nu putem sprijini aceste actuni ! , la ce masini ruleaza prin burg !
Cetatean SB
29.05.2009 08:17
Multa sanatate domnului Helmut Kreutz!
un sibian
29.05.2009 09:47
Doi OAMENI pentru eternitate!
Ion
29.05.2009 11:22
Vielen Dank Herr Kreutz !

Ar fi bine ca si sibienii care dispun de ceva banuti, pe linga mall-urile si hotelurile care le fac, sa faca ceva si pt. oras.
sibian
29.05.2009 12:52
Sincere multumiri si urari de sanatate familiei domnului Helmut Kreutz!
Pentru sibieni, trebuie sa soseasca si clipa adevarului, in care sa recunoastem ca nu prea avem dezvoltat simtul civic, interesul fata de valorile comunitatii, generozitatea cu gandul la mostenirea pe care o putem lasa si noi, viitoarlor generatii!
Ana Comsa
29.05.2009 14:19
asa si mai ce.....?
vasilica
29.05.2009 23:05
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA