Tribuna
Sevis
Hai, lăsaţi prostiile: Referendumul pentru familie nu e "Referendumul lui Dragnea"
Dumitru CHISELIŢĂ
2963 vizualizari
Hai, lăsaţi prostiile: Referendumul pentru familie nu e

Nu ştiu dacă în istoria modernă şi contemporană a României a existat atâta agitaţie în societate ca acum, cu Referendumul pentru familie, pentru o simplă chestie ce o poate face omul: ştampila pe "Da" sau "Nu". Sau două chestii: prezenţa la referendum şi ştampila pe "Da" sau "Nu.". Sau, trei chestii, că poate sunteţi mai chilipirgii: dusul la vot, ştampilarea buletinului şi întoarcerea de la vot, acasă.
Referendumul acesta, privind definirea, în Constituţie, a familiei numite "tradiţionale", a ajuns în România un fel de al Treilea Război Mondial. Oricine e gata să-ţi sară în cap doar dacă faci o simplă remarcă despre familie, orientare sexuală, credinţă. Despre referendum în general şi familia bărbat-femeie-copii s-au scris, în ultimii ani, mai multe cretineli decât s-au scris în ultimele secole. Te miri chiar cum de s-a perpetuat specia asta umană din epoca pietrei neşlefuite folosite la spart nuci preistorice până în epoca belitului de ochi în ecrane şi a frecăngelii cu degetul pe ecranele smartfonului, prin metoda asta super-barbară numită "familie tradiţională" în care, în proportie de 520% minimum, tatăl e alcoolic şi violent, mama e o tută absolută care se lasă bătută la fiecare 30 de secunde şi abuzată sexual ceva mai rar, iar copiii sunt ori abandonaţi pe străzi ori la gura metroului, ori încuiaţi cu de-a sila în clase pentru a participa la orele de religie, ori sunt doar nişte simpli retarzi.

Ce spune de fapt la Constituţie şi ce se modifică
Păi asta. La Art. 48, Constituţia României spune aşa: "Familia. (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor. (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă. (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.
Supus modificării este Art. 1: în loc de "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi" să se prevadă că "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie". Atât.
Deci subiectul principal este doar termenul şi conceptul de FAMILIE. Restul de detalii despre familie şi starea ei juridică sunt prevăzute în Codul Civil. Deci toată bătălia asta este pentru un cuvânt: FAMILIE. Punct. Restul e propagandă.

"Referendumul lui Dragnea" care putea fi al oricui 
Opozanţii cu atitudinea cea mai vehement-opozantă privind Referendumul (coincidenţă, tot ei sunt cei mai gornişti ai "REZIST"-ului) au luat-o, de când s-a aprobat desfăşurarea "evenimentului", mai mult decât pe ulei. Nu avem loc să analizăm toate aiurelile scrise şi împrăştiate în generozitatea spaţiului virtual, ci ne oprin doar la una: că referendumul e al lui Dragnea, că de el vor profita PSD-ul ŞI DRAGNEA, că Dragnea are gagică mai tânără şi că de aia e "tradiţional" (şi Şora are nevasta tânără, noa), că de banii aruncaţi DE DRAGNEA pe referendum precis se puteau construi miliarde de spitale, miliarde de km de autostradă, miliarde de baxuri de energizante, etc, etc. Aşa că cel mai bine e să boicotezi, ca să nu ajungă Dragnea, prin Referendum, premier în locul lui Dăncilă sau, mai rău, să bea împreună cu Juncker pe la UE, la anul 2019.
Referendumul pentru familie (îi spun aşa pentru că în general apare sub titulatura aceasta în spaţiul public) putea fi al oricui. Nu zic că Dragnea şi ai săi nu au un interes să se agaţe de această iniţiativă total ne-politică pentru a-şi mai câştiga ceva imagine oricum făcută praf. Adică uite, noi şi ai noştri suntem cu voi, "tradiţionalii", vă apărăm, blabla blabla". La fel ca şi alte partide politice care sunt "pentru". La fel ca şi cei care sunt de partea cealaltă a baricadei: partide, persoane, grupuri, care îşi caută şi ele ceva capital de imagine, de data aceasta ca apărători ai progresismului, europenismului etc. 
Povestea însă nu e a PSD şi nici a lui Dragnea. Începe în vremea lui Ponta Detronatul, toamna lui 2015, când Coaliţia pentru Familie a decis demararea procedurilor de revizuire a Constituţiei României pe tema "soţi" vs. "bărbat şi femeie". Atunci nici nu se ştia de vreun Dragnea prin pieţe, că toţi urlau "Puie Monta". La finele lui noiembrie 2015, în Monitorul Oficial apare proiectul de lege prin care se propune modificarea Art. 48 din Constituţie. La finele lui noiembrie 2015. Din 17 noiembrie 2015, la putere este guvernul "apolitic" al lui Dacian Cioloş. Dacă se dădea drumul din noiembrie 2015 până în decembrie 2016 la Referendum, era Referendumul lui Cioloş, nu? Sau dacă preşedintele Iohannis rămânea la părerea din noiembrie 2016, cum că "'Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară'' şi că "dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliţiei pentru Familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranţa", iar în 2017, între martie şi mai, "îi dădeam drumul" era Referendumul lui Iohannis & Grindeanu?. 
Aşa, uite, s-a tot lălăit cu data acestui referendum, ba USR a făcut, la aroganţă, unul cu "Fără penali", ba că hâr, ba că mâr, ba că "Luna mai e o lună frumoasă. Nu ştiu dacă şi pentru referendum", ba că "Nu e niciun motiv de grabă aici", până s-a ajuns unde s-a ajuns. La politizarea poveştii. Acum lumea nu mai e împărţită în două, ci în mai multe tabere, care mai de care mai gălăgioasă, mai pro sau mai contra. Ce ne facem?
Păi uite ce zic eu: faceţi ce vreţi, dar măcar nu mai faceţi atâta panaramă. Nu de alta, dar riscaţi ca mulţi să aibă reacţii adverse şi să facă  exact invers... Şi lăsaţi prostiile. Referendumul pentru familie nu e "Referendumul lui Dragnea".

comentarii
5 comentarii

Becali s-ar putea casatori u Tziriac. Ban la ban trage...
22.09.2018 22:57
In cuplurile gay au loc cele mai multe crime...in plus ,exista risc sporit de SIDA !
22.09.2018 23:00
De fapt, cat la suta din gay vor sa se casatoreasca intre ei ? Nici macar 0,001% !! Ei vad in viciul lor ceva recreativ, in rest prefera sa aiba familii normale. ..
22.09.2018 23:06
Si ce-i de facut daca bogatasii din top 500 se casatoresc intre ei ? ( o familie de 500 de insi, de ce nu ? ) Ar fi cea mai bogata familie ,ar face investitii ,economia ar dudui corespunzator,etc...
22.09.2018 23:12
În general 70% dintre bogații planetei sunt gay! Să devii un milionar sau miliardar în $ sau € £ trebuie să ți-o tragi cu ei măcar odată! Să devii milionar! Ți-o tragi de 10 ori =10 milioane$. 100 de ori= 100 milioane $...
Lumea trebuie să înțeleagă că nu se poate doar prin muncă cinstită! De ce nu se fac sondaje și reportaje cu cei în speță! Milionarii și miliardarii de carton din Roumania? De ce?
Să spună sincer dacă măcar odată în viața lor și au tras o cu un bărbat sau au avut relații gay!
Clasa de mijloc și cei săraci nu au absolut nici o treabă! Dormi liniștiți pe pernă! În schimb, bogații habar nu aveți voi de ce sunt în stare!
Eu nu sunt de acord ca persoanele gay să crească copii! Nu! Nu! Nu!
Cum să crești intr o familie unde se iubesc 2 bărbați sau 2 femei! Este strigător la cer!
Se vrea distrugerea rasei umane prin implementarea acestei reguli!
Un bărbat și o femeie! Copilul trebuie să crească în familie normală!
Nu tradițională! O familie normală este acea familie întemeiată dintre un bărbat și o femeie!
Cu asta basta!
Un sibian
25.09.2018 18:07
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia