Tribuna
„Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliță” – invitație la șezătoarea șezătorilor
Dan FRÂNCU
1074 vizualizari
„Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliță” – invitație la șezătoarea șezătorilor

Vrednicele avrigence care alcătuiesc grupul „Șezătorii din Bibliotecă” își păstrează deprinderile frumoase și la fel cum s-a întâmplat în ultima perioadă, doresc să sărbătorească primăvara prin organizarea unei noi ediții a întâlnirii „Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliță”. Invitația de participare a fost lansată tuturor coordonatorilor șezătorilor tradiționale din țară, gazdele și organizatorii având acum timpul necesar pentru a stabili în amănunt toate detaliile evenimentului.

Întâlnirea „Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliță” este programată pentru sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 9.30, la Sala Pavilion a Casei de Cultură a orașului Avrig și este organizată de Biblioteca Orășenească Avrig, împreună cu a sa minunată Șezătoare Avrig și Asociația „Prietenii Avrigului”.

Alături de organizatorii evenimentului vor fi, și în acest an, parteneri de nădejde: Grupul Vocal „Doruri Sibiene”, Clubul Copiilor Avrig, Ansamblul Folcloric „Purtata Avrigului”, Școala Gimnazială Avrig și reprezentanții autorităților locale.

„Ne bucurăm să ne întâlnim la lucru bun și poveste, la modele din tezaurul nostru și experiențe noi, să învățăm, să promovăm, să dăm mai departe crâmpeie de patrimoniu din minunata civilizație a satului românesc. Vom pune la un loc port, meșteșug, gastronomie, dans și cântec tradițional, vom pune la un loc inimi și suflete, mâini harnice și voci care nu lasă tradiția să piară. Și... prietenii noștri minunați, "Doruri Sibiene", vor ține ritmul pentru ca învârtita, hora, hațegana sau jiana să nu vă lase prea mult pe scaune. Nu vor lipsi tinerii de la ansamblul "Purtata Avrigului" căci ce-ar fi tradiția avrigeană fără Purtată și Danț, fără Rotiliță și Strepezască. Vom povesti și apoi recunoaște vârstele și destinația după costum, știm toți că acesta nu era doar un set de veșminte ci și un set de coduri după care recunoșteai "ce hram purta" și cam pe unde îl purta treaba. Vom "scoate din traistă" și vom "aduna în traistă" bucuriile unei zile împreună”, ne-a informat bibliotecara Maria Grancea, coordonatoarea grupului „Șezătoarea din Bibliotecă”.

Întâlnirea șezătorilor „Hai cu lucru la Avrig! Cu traista pe uliță” se află la cea de-a VI-a ediție.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA