Continental
Tribuna
Gurenii au sărbătorit "Pe ritmuri de Eminescu", la Centrul Cultural "Ioan Macrea"
Andra MARINESCU
2150 vizualizari
Gurenii au sărbătorit
Chiar dacă a trecut ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale și a lui Mihai Eminescu, gurenii încă o sărbătoresc. La începutul lunii februarie, elevii Școlii Gimnaziale "Aurel Decei" din Gura Râului au organizat, la Centrul Cultural "Ioan Macrea" din localitate, prima ediție "Pe ritmuri de Eminescu... la Bocca del Rio", eveniment înscris în calendarul activităților extrașcolare al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.


"Farmecul și atractivitatea acestui festival-concurs este dată de îmbinarea muzicii cu poezia, ceea ce a dus la un spectacol gustat nu numai de elevii și dascălii Școlii noastre sau ai școlilor participante, dar și de părinţi, bunici sau prieteni ai tinerilor artişti. Decorul şi atmosfera caldă au completat tabloul unei reuşite datorate în primul rând bunei pregătiri a elevilor participanţi", a spus prof. Dumitru Cîmpean, directorul Şcolii Gimnaziale "Aurel Decei" din Gura Râului.
Cele trei coruri înscrise în proiectul "Cantus Mundi" al "Madrigalului" au dovedit pe deplin saltul calitativ obţinut pe ”aripile” acestui proiect naţional generos, după cum mai spun organizatorii. Acestea au fost ”Vox Concertino” din Gura Râului şi cel al Liceului Tehnologic ”Johannes Lebel” Talmaciu, ambele dirijate de prof. Ioan Motronea, şi ”Greieraşii” din Gura Râului, dirijat de prof. Ecaterina Hanzu. În afara acestora,  au mai fost un cor din Cristian dirijat de prof. Ioan Chis şi interpreţi individuali ori grupuri.
A fost prezentat, cu această ocatzie, în premieră, imnul şcolii din Gura Râului, compus de prof. Motronea, care s-a bucurat de aprecieri din partea publicului.
Evenimentul a mai cuprins încă două secţiuni, respectiv creaţie lirică şi recitare de poezie. "Şcoala noastră a oferit participanţilor şi premianţilor diplome şi premii constând în cărţi, dar si atenţii culinare de la Gura Râului. Proiectul a adus şi şansa strângerii unor legături între şcolile şi elevii participanţi, în ideea unor viitoare proiecte comune", a mai spus prof. Dumitru Cîmpean.
Initiatorul acestui eveniment a fost prof. Radu Botoroagă, împreună cu prof. Ioan Motronea de la Gura Râului. Alte şcoli participante au fost: Şcoala Gimnazială Tilişca, prof. coordonator Andra Popa, Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” Tălmaci, coordonator dir. Livia Dăncăneţ, Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaş” Sălişte, coordonator prof. Mirela Mucalău, Şcoala Gimnazială nr. 25 Sibiu, coordonator prof. Luminiţa Radu, şi Şcoala Gimnazială ”Ion Pop Reteganu” din Orlat, coordonator prof.  Elena Horac.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia