Tribuna
Grădiniţa nr. 38 are un CDI nou nouţ
Alexandra CHEŞCU
2682 vizualizari
Grădiniţa nr. 38 are un CDI nou nouţ

Cei 258 de copiii de la Grădiniţa nr. 38 au acum propriul Centru de Documentare şi Informare, primul centru de acest gen din municipiul Sibiu. "Pentru că ne aflăm în săptămâna "Şcolii Altfel" ne-am gândit să oferim o altă imagine a procesului educativ", a spus Bianca Balteşiu, directoarea grădiniţei, arătând că centrul se bucură de un fond de carte bogat, în limbile română, germană, engleză, spaniolă, care le va fi de mare folos copiilor în procesul de învăţare.
Centrul destinat lecturii copiilor în special, s-a remarcat ca un loc primitor adaptat nevoilor celor mici, lucru remarcat şi de către oaspeţii sosiţi în număr mare pentru a participa la lansarea CDI-ului. "Este a treia grădiniţă din judeţul Sibiu care deschide porţile unui CDI. E un lucru îmbucurător pentru că iniţial CDI-urile au fost proiectate pentru şcoli", a spus inspectorul şcolar judeţean adjunct, Christine Manta Klemens, ale cărei afirmaţii au fost întărite şi de directorul Casei Corpului Didactic, Mihaela Săuşan: "Este primul CDI din municipiul Sibiu. Casa Corpului Didactic este pregătită să sprijine acest proiect. Mă gândesc cu siguranţă că aceşti copii, peste zece ani, vor avea o altă perspectivă asupra lecturii".
De la eveniment nu a lipsit nici Maria Turean, inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, care consideră că "CDI-ul este un proiect curajos, dinamic, inovator, este o ţară a copilăriei", Marioara Danciu, iniţiatoarea proiectului subliniind, la rândul său, că s-a convins rapid "că dacă copiii vor avea un CDI în grădiniţă vor beneficia de o educaţie aleasă".
Oaspeţii, care la sosire au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, s-au delectat şi cu un mic spectacol oferit de cei mici.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA