Tribuna
Sevis
Glorie eternă eroilor naţiunii noastre şi La mulţi ani, Europa!
Adrian POPESCU
401 vizualizari
Glorie eternă eroilor naţiunii noastre şi La mulţi ani, Europa!

”Glorie eternă şi veşnică pomenire eroilor care au făcut sacrificiul suprem pentru neam şi ţară!”. Sub această deviză, duminică, 9 mai, structurile militare din Garnizoana Sibiu, în colaborare cu autorităţile publice locale şi Mitropolia Ardealului, au organizat la „Monumentul ostaşului din toate timpurile”, amplasat în faţa Cercului Militar, Ceremonia de depuneri de coroane şi jerbe de flori cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a României şi Zilei Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.  
Conform tradiţiei, în memoria eroilor a fost oficiată şi o scurtă slujbă religioasă. Cum 9 mai este şi Ziua Europei, această importantă aniversare a fost punctată tot în contextul menţionat. A fost un prilej nu numai de a ura La mulţi ani Europei, dar şi de a privi perioada post pandemică  din Uniune cu încredere şi optimism.  Acest cadru special a fost asigurat de Muzica Militară a  Garnizoanei Sibiu. Evenimentul a fost organizat ireproşabil, fiind luate măsurile de protecţie sanitară şi dis­tanţare fizică, conform  contextului  pandemiei.

Academia Forţelor Terestre şi Summit-ul Muzical al Vaccinării

Tot duminica, 9 mai, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, prin recitalurile susţinute de Muzica Militară şi lect. univ. dr. Sebastian Stan, s-a alăturat Summit-ului Muzical al Vaccinării, eveniment organizat la Sala Thalia din Sibiu. Maratonul de vaccinare este rodul colaborării a 10 instituţii publice şi artistice din judeţul Sibiu derulat de  Ziua Europei, timp de 12 ore, în intervalul orar 9.00-21.00. În acest interval toţi cei care au dorit  au putut să se vaccineze cu prima doză a serului Pfizer.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia