Tribuna
Sevis
George Löwendal îşi pune sufletul "pe tavă", la Casa Albastră
Alexandra CHEŞCU
1978 vizualizari
George Löwendal îşi pune sufletul

„In artă totul e permis, dar numai la gradul superlativ” este declaraţia completă a pictorului şi scenografului George Löwendal, o figură marcantă a lumii artistice româneşti interbelice şi postbelice. Şi tocmai această viziune a sa va fi oglindită de expoziţia "George Löwendal, Confluenţe picturale", care se deschide astăzi, 13 iunie, la ora 14, în Sala Multimedia a Casei Albastre. Expoziţia, care îi are drept curatori pe Dorana Coşoveanu (istoric şi critic de artă), Alexandru Sonoc (Muzeul Naţional Brukenthal), marchează 115 ani de la naşterea artistului. Publicul amator de artă se va putea întâlni cu mai mult de 80 de lucrări care atestă varietatea inconfundabilă a creaţiei lui Löwendal în scenografie, pictură şi grafică, printre exponate numărându-se proiecte mu­rale de influenţă bizantină cu teme biblice, compoziţii pentru decoruri modern-expresioniste, proiecte iconografice, proiecte de costume, portrete monu­mentale de la realism la expresionism şi peisaje - ulei, desen, acuarelă - grafică cubistă, schiţe, crochiuri, caricaturi şi desene de marionete.
Expoziţia, care va rămâne deschisă publicului până în 27 iulie, este organizată de Fundaţia Löwendal şi Muzeul Naţional Brukenthal.comentarii
1 comentarii

Un personaj din "Vitelul de Aur' de Ilf si Petrov obisnuia sa picteze lipind pe panza boabele si semintele diferitelor plante tehnice si oleaginoase. Astfel,peisajele sale din mac,schitzele sale sale indraznete din mei si hrisca,naturile moarte din boabe de fasole se bucurau de un succes unanim. Apoi incoltzeau,se dezvoltau si dadeau in spic.
Rivastigmin Exeloniu
13.06.2012 20:59
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia