Tribuna
Sevis
Gafă uriaşă la vizita ministrului de Externe al Germaniei: harta Franţei, cu tricolorul nemţesc
Sorana MAIER
4400 vizualizari
Gafă uriaşă la vizita ministrului de Externe al Germaniei: harta Franţei, cu tricolorul nemţesc

Diplomaţia românească a comis o gafă de proporţii cu prilejul vizitei ministrului de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, când ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, i-a oferit o broşură pe care era imprimată harta Franţei, în culorile Germaniei.
Ulterior, în timpul vizitei de la Sibiu, Aurescu i-a transmis omologului său german "regretul profund" pentru faptul că pe coperta broşurii pe care i-a înmânat-o, luni, a fost imprimată harta Franţei acoperită cu steagul Germaniei, în timp ce Agerpres, care a editat broşura, a cerut scuze Ministerul Afacerilor Externe (MAE) român şi german.
"În contextul aniversării în anul în curs a 135 ani de relaţii diplomatice între România şi Germania, Agerpres a iniţiat editarea unei broşuri conţinând imagini şi articole de arhivă realizate de agenţia naţională de presă despre relaţiile bilaterale româno-germane. Dintr-o regretabilă eroare tehnică, exclusiv pe coperta broşurii, tipărită într-un singur exemplar pus la dispoziţia MAE în această dimineaţă, a fost imprimat conturul hărţilor României şi Franţei, aceasta din urmă fiind acoperită de steagul Germaniei. Ministerul Afacerilor Externe s-a sesizat şi a semnalat eroarea în cauză, aceasta urmând a fi corectată în cel mai scurt timp de către agenţia Agerpres în varianta tipărită", a transmis MAE.
Potrivit MAE, cu ocazia prezenţei celor doi oficiali la Sibiu, în cadrul celei de-a doua părţi a vizitei ministrului german de externe, "ministrul de externe român a transmis direct omologului german regretul profund pentru această situaţie".
"Ministrul de externe german i-a transmis omologului român că nu apreciază că situaţia în cauză este de natură să producă vreun efect sau să creeze vreo problemă în relaţiile bilaterale, până la semnalarea acesteia de către omologul român ea nefiind remarcată. A mulţumit din nou părţii române pentru atmosfera foarte bună a vizitei şi pentru substanţa discuţiilor", se mai arată în comunicatul Direcţiei Purtător de Cuvânt şi Comunicare a MAE.
Luni, la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o broşură realizată cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania, broşură pe care i-a înmânat-o ministrului Frank-Walter Steinmeier. Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

 

 

sursa foto facebook.com

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia