FITS 2024
Tribuna
Gadgeturi inedite care vor schimba lumea
Gadgeturi inedite care vor schimba lumea

În fiecare an, companiile de tehnologie se întâlnesc în CES pentru a anunța inovațiile, gadgeturile și tehnologiile viitorului. Practic, în cadrul evenimentului ce se desfășoară în Las Vegas, se dă ora exactă în evoluția digitală și tehnologică, fiind unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume, în cadrul căruia se pot vedea și admira noile gadgeturi ale viitorului. Mai jos aveți 10 dintre cele mai interesante și inedite gadgeturi care vor schimba lumea în viitorul apropiat.

 

Mașini Zburătoare

Mașinile zburătoare devin realitate. Tot mai multe companii dezvoltă astfel de autovehicule cu care, se presupune, că ne vom deplasa în viitorul apropiat. Multe dintre acestea sunt construite în jurul noilor tehnologi menite să protejeze natura. În cadrul CES, a fost prezentat prototipul Aska A5, un aparat de zbor de tip eVTOL, care poate ateriza și decola pe verticală. Totodată, acest gadget pe roți poate fi condus pe șosea. Cu siguranță, aceste mașini zburătoare vor schimba lumea și modul în care suntem obișnuiți să ne deplasăm.

 

Ecrane pliabile și glisasnte

Nu mai este un secret faptul că marii producători de gadgeturi au început să se focuseze pe noi inovații în ceea ce privește ecranele. Ne așteptăm ca pe viitor să vedem tot mai multe dispozitive inteligente cu ecrane pliabile și glisante. Avem în prezent câteva smartphone-uri, dar nu este exclus să vedem în viitorul apropiat și tablete, laptop-uri și, de ce nu, chiar televizoare echipate cu astfel de display-uri. Mai nou, unii producători au scos ecrane ce se pot plia, dar și glisa pentru a obține o suprafață mai mare de lucru.

Astfel de gadgeturi vor fi utile în viața cotidiană, atât acasă, dar și la birou. Le vom putea folosi pentru jocuri clasice, cum ar fi burning hott 40 demo, dar și pentru a finaliza diferite task-uri mai complexe. Imaginați-vă un smartphone cu ecran pliabil, care la nevoie se poate extinde și astfel se ajunge la o tabletă de dimensiuni impresionante.

 

Ceasuri inteligente pentru vigilență

Ceasurile inteligente sunt mai puțin despre indicarea orei și mai mult despre învățarea detaliilor intim despre noi, furnizându-ne date detaliate, diagrame și avertismente despre sănătatea noastră. La CES 2023, a fost prezentat noul smartwatch Citizen CZ. Folosind instrumente bazate pe cercetări de la Centrul de Cercetare Ames NASA, CZ vă poate evalua atât nivelul de oboseală, cât și nivelul de vigilență. Ceasul vă măsoară tiparele de somn, ritmul cardiac, nivelul de energie și o mulțime de alți factori pentru a oferi o imagine clară a modului în care vă simțiți în fiecare zi. Pentru unii aceste informații pot fi extrem de utile și se poate ajunge până la nivelul acela în care vă pot salva viața.

 

Ecrane peste Ecrane

Nu au lipsit și portabilele cu ecrane peste ecrane. Deja sunt producători care au început să invoze în această industrie, creionând noi dispozitive cu mai multe display-uri. Nu de puține ori, au fost cazuri când am simțit nevoia de mai multe ecrane pentru a putea îndeplini diferite sarcini de serviciu. Iată că, în viitorul apropiat, vom putea găsi la raft astfel de portabile ce ne vor pune la dispoziție mai multe ecrane. Cu siguranță vor avea un impact important în viața noastră cotidiană și a modului în care vom lucra în viitorul nu foarte îndepărtat.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica