Tribuna
Fotografi din peste 40 de ţări au participat la Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu
Liuba STARII
740 vizualizari
Fotografi din peste 40 de ţări au participat la Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu
Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu celebrează în acest an cea de-a 20-a ediţie. Fotoclubul ”Orizont" aduce şi de această dată un produs cultural unic, apreciat de autorităţile în domeniu, dar şi de cei care au avut ocazia să calce pragul expoziţiilor anterioare.

 

Juriul internaţional a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniţi din peste 40 de ţări. Printre câştigători se numără şi cinci români care au câştigat şase premii. Între aceştia se află şi sibianul Jeno Major, care a obţinut două binemeritate medalii-  o medalie de aur şi una de bronz. Din juriu au făcut parte Balási Csaba (Romȃnia), Kerekes Istvan (Ungaria), Fred Nuss (România) şi Louis Guermond (Franţa/România). La ediţia din acest an, tradiţionala secţiune ”Open” este acompaniată de secţiunile "Foto Travel” şi ”Portret”, secţiuni care oferă participanţilor oportunitatea de a exprima trăsăturile caracteristice sau cultura unei zone geografice surprinse în mod natural, fără restricţii, dar şi caracteristicile faciale distincte, ori cu atitudini şi personalităţi diferite.

”Ne bucurăm că şi în acest an evenimentul captează atenţia la nivel internaţional, fapt care creează o puternică rezonanţă. Suntem mândri că am reuşit să încurajăm toţi iubitorii de fotografie să împărtăşească cu noi trăirile lor artistice şi să le prezinte în faţa juriului internaţional, alături de participanţi de pe cinci continente”, spun organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Consiliul Judeţean Sibiu şi este patronat de Fédération Internationale de l'Art Photographique , Photographic Society of America, Global Photographic Union, International Union of Photographers, Asociaţa Artiştilor Fotografi din România.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia