Continental
Tribuna
FOTO: Sărbătoare la Micăsasa, de Zilele Culturii Ortodoxe
Vasile ANTIPA
758 vizualizari
FOTO: Sărbătoare la Micăsasa, de Zilele Culturii Ortodoxe

Zi de sărbătoare, duminică, 28 octombrie, la Micăsasa. Cu mic, cu mare, creștinii ortodocși din localitate au participat la un spectacol desfășurat sub genericul „Zilele Culturii Ortodoxe”, organizat de Parohia Ortodoxă Micăsasa și Primăria Comunei Micăsasa, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Mediaș și Asociația Culturală „Mediașul nostru”.

“Elevi ai Școlii Gimnaziale „Corneliu Păcurariu” din localitate au fost protagoniștii primelor momente ale spectacolului. O șezătoare ca pe vremuri, cântec și joc. A urmat o scenetă cu tematică istorică și un grupaj de cântece patriotice. A fost prezent la Micăsasa și Ansamblul Folcloric „Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, iar manifestarea a fost încheiată de către Corala „Gheorghe Șoima” a Protopopiatului Ortodox Român Mediaș.

Zilele Culturii Ortodoxe este o manifestare inițiată la Mediaș în anul 2016 de către Protopopiatul Ortodox Român Mediaș și Asociația Culturală „Mediașul nostru” Mediaș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. La inițiativa părintelui protopop Ovidiu Ioan Găban, începând cu acest an, manifestarea va fi găzduită de parohii din mediul rural de pe cuprinsul Protopopiatului Ortodox Român Mediaș. A fost, în 28 octombrie, la Micăsasa, urmând ca duminică, 4 noiembrie 2018, un eveniment cultural similar să se desfășoare la Slimnic”, notează site-ul mitropolia-ardealului.ro.

Sursă foto - www.mitropolia-ardealului.ro


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia