Tribuna
FOTO: Mediașul a marcat Ziua Drapelului Național
Vasile ANTIPA
622 vizualizari
FOTO: Mediașul a marcat Ziua Drapelului Național

Sute de medieșeni au fost prezenți marți și miercuri, la manifestările care au fost organizate pentru a marca Ziua Drapelului Național. Evenimentele dedicate aniversării Drapelului Național au început marți seara la ora 18, în Piața Corneliu Coposu, cu un ceremonial militar și religios de coborâre a acestuia de pe catargul din fața Primăriei Mediaș și purtarea, cu onoruri militare la Catedrala Ortodoxă “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” unde s-a desfășurat slujba de sfințire.

Evenimentul din acest an s-a bucurat și de prezența fanfarei Formusika din Sibiu, condusă de dirijorul Viorel Mailat, a cărei muzicieni au susținut, marți seara, după încheierea primei zi a festivităților, un concert extraordinar în Piața Regele Ferdinand I.

A doua zi, miercuri, 26 iunie, de la ora 12, drapelul a fost arborat din nou, în Piața Corneliu Coposu, în cadrul unei manifestări festive ce și-a propus să evoce însemnătatea, semnificațiile și evoluția simbolurilor naționale de-a lungul istoriei noastre.

Manifestările au fost organizate de către Primăria Municipiului Mediaș în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Protopopiatul Ortodox Român Mediaș.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia