Tribuna
FOTO - Dezinfectări în toate localitățile comunei Axente Sever pentru limitarea infecțiilor cu Coronavirus
Vasile ANTIPA
1199 vizualizari
FOTO - Dezinfectări în toate localitățile comunei Axente Sever pentru limitarea infecțiilor cu Coronavirus

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Axente Sever s-a întrunit în cadrul mai multor ședințe, în cadrul cărora au fost adoptate măsuri de prevenție ce vizează locuitorii comunei Axente Sever, agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza comunei, precum și modul de lucru al Primăriei Axente Sever, pentru limitarea contactului direct între persoane și limitarea interacțiunilor sociale pentru limitarea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Toate aceste prevederi pot fi vizualizate pe pagina de internet a Primăriei Axente Sever (https://www.axentesever.ro/), precum și pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/primariacomuneiAxenteSever/).

Având în vedere starea de urgență instituită la nivelul întregii țări, precum și prevederile legislative adoptate în ultima perioadă, primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, le transmite tuturor locuitorilor din Axente Sever, Agârbiciu și Șoala faptul că, la nivelul administrației publice locale au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19.

În plus, începând cu data de 20 martie 2020, la inițiativa președintelui Comitetului Local pentru Situații de Urgență, primarul Marius Grecu, a fost adoptată măsura dezinfectării străzilor din comuna Axente Sever și a căilor de acces din locuințe prin stropirea acestor zone cu o soluție pe bază de clor, în conformitate cu recomandările specialiștilor în prevenția infectării cu COVID-19 și a Organizației Mondiale a Sănătății.

Acțiunile de dezinfecție se efectuează cu ajutorul membrilor Serviciului Voluntar pentru Situații de rgență Axente Sever și a Serviciului public din cadrul Primăriei Axente Sever, care se deplasează cu ajutorul utilajelor din dotare în spațiile publice circulate.

În acest fel, administrația publică locală ia toate măsurile necesare pentru limitarea pe cât posibil a răspândirii infecției în rândul locuitorilor din comuna Axente Sever, însă este important de reținut faptul că cea mai sigură metodă de prevenție o reprezintă evitarea interacțiunilor sociale, recomandare pe care trebuie să o respecte toți cetățenii pentru a se proteja și pentru a-și proteja familiile.

”Cetățenii comunei Axente Sever știu că administrația locală se află alături de ei în aceste momente atât de dificile pentru noi toți. Prin măsurile pe care le luăm, încercăm să asigurăm bunăstarea tuturor locuitorilor și de aceea venim în ajutorul lor prin diferite acțiuni.

Asigurăm dezinfecția străzilor, le oferim sprijin persoanelor în vârstă care nu au aparținători ce le pot fi alături în această perioadă și încercăm să ajutăm orice persoană care se află în nevoie, atât prin intermediul personalului instituției, cât și cu sprijinul voluntarilor din comună.

Suntem o comunitate unită și împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această grea încercare”, a precizat Marius Grecu, primarul din Axente Sever.

În același timp, toate lucrările aflate în derulare la străzile și trotuarele din comuna Axente Sever nu vor fi neglijate, ci se vor desfășura în continuare, în măsura în care acest lucru este posibil respectând toate prevederile legale în vigoare, sau care vor mai fi instituite pe parcursul stării de urgență.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA