Tribuna
FOTO: Depozitul 918 Armament și Muniții Mediaș a aniversat 40 de ani de la înființare
Vasile ANTIPA
1354 vizualizari
FOTO: Depozitul 918 Armament și Muniții Mediaș a aniversat 40 de ani de la înființare

Depozitul 918 Armament și Muniții cu indicativul Unitatea Militară 01810 Mediaș a aniversat marți, 40 ani de la înființare. Cu 40 de ani în urmă, pe 30 octombrie 1978, unitatea a fost înființată oficial în baza aprobării Ministrului Apărării Naționale și a ordinului Marelui Stat Major. Marți, unitatea care se află în subordinea Bazei 91 Logistice a Forțelor Aeriene a primit drapelul de identificare a unității, dar și emblema de onoare a Statului Major al Apărării. În jurul amiezii a fost organizat un ceremonial militar și religios de sărbătorire a zilei unității militare medieșene. Cu acest prilej, a fost înmânat drapelul de identificare a unității de către comandatul Bazei 91 Logistice a Forțelor Aeriene, în subordinea căreia se află Depozitul 918 Armament și Muniții Mediaș. Totodată, unitatea din Mediaș a primit și emblema de merit a Statului Major al Apărării, iar drapelul de identificare a fost sfințit în cadrul unui ceremonial religios.

"Evenimentul pe care îl trăim astăzi, aniversarea a 40 de ani de la înființarea Depozitului 918 Armament și Muniții Mediaș, îmi oferă plăcutul prilej de a vă adresa sincere și respectuoase mulțumiri pentru onoarea pe care ne-o faceți participând la manifestările dedicate acestei zile. Pentru noi toți emoția trăirilor este cu atât mai mare cu cât anul acesta comemorăm cei 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri și desăvârșirea României Mari. Păstrarea și valorificarea tradițiilor este foarte importantă pentru noi, de aceea este firesc să le acordăm toată atenția și onorurile binemeritate, cinstindu-i cum se cuvine pe cei care au contribuit la edificarea și creșterea prestigiului acestei unități militare. Depozitul 918 Armament și Muniții împlinește astăzi 40 de ani. 40 de ani de provocări, misiuni îndeplinite cu succes, realizări și experiențe pozitive care fără nicio îndoială au transformat această unitate într-o unitate de frunte a Forțelor Aeriene", a declarat căpitanul-comandor Cristian Colocoșel, comandantul Depozitului 918 Armament și Muniții Mediaș, în fața celor prezenți la eveniment.

"Sunt onorat să particip astăzi la evenimentul care atestă 40 de ani de existență a Depozitului 918 Armament și Muniții Mediaș, structură militară specializată în acumularea, constituirea și administrarea stocurilor de bunuri materiale de natura armamentului, munițiilor și rachetelor de aviație, necesare desfășurării activităților specifice. Sunt de asemenea mândru să constat în fața dumneavoastră că această unitate care astăzi înregistrează 4 decenii de tradiție militară reprezintă o entitate structurală și funcțională importantă a Bazei 91 Logistică, mare unitate de sprijin logistic a Forțelor Aeriene Române", a spus la rândul său colonelul Laurențiu Hodorogea, comandantul Bazei Logistice 91.

În cadrul ceremonialului a fost conferită emblema de onoare a forțelor aeriere mai multor militari, civili dar și primarului Gheorghe Roman. Printre participanții la eveniment s-a numărat și Comandorul în rezervă Zamfir Spânu, primul commandant al unității. Manifestarea s-a încheiat cu înmânarea unor plachete aniversare personalului militar, contractual și civil, urmată de defilarea unității.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia