Tribuna
Jidvei
FOTO: Concerte și distracție, în week-end, la Ziua Recoltei de la Mediaș
Vasile ANTIPA
871 vizualizari
FOTO: Concerte și distracție, în week-end, la Ziua Recoltei de la Mediaș

Două zile de petrecere, sâmbătă și duminică, la o nouă ediție a Festivalului Recoltei. De asta au avut parte locuitorii municipiului Mediaș care au ales să petreacă o parte din week-end în Piața Corneliu Coposu din oraș.

Evenimentul a avut parte și de un program artistic deosebit. În cele două zile de festival au urcat pescena amplasată în Piața Corneliu Coposu, Cătălin Doinaș și Adina Roșca, Ansamblul Florile Târnavelor, Cosmina Fulea,  Benone Sinulescu sau trupa Bambi, dar și Ansamblul Purtata Mediaș, Ansamblul Folcloric Cununa Blăjelului, Dinamic Band Mediaș, Ina Todoran și Maria Butilă.

În cele două zile de week-end, vizitatorii Festivalului Recoltei au avut parte de show-uri gastronomice inedite, surprize, concursuri pe cinste și spectacole muzicale pentru toate gusturile. La Festivalul Recoltei de la Mediaș au fost prezenți zeci de comercianți sosiți din toate colțurile țării, care au oferit oferi cele mai gustoase preparate, fructe, legume, dulciuri și dulcețuri, cărnuri aromate, un tezaur de bunătăți culinare. Nu au lipsit nici meșterii populari cu minunate exponate lucrate manual, artizanat de Corund, ceramică, handmade, produse textile sau marochinărie.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, cei prezenți au avut parte de multe surprize. În cadrul concursului „Gospodarul Pieței”, a fost premiat cel mai frumos stand expozițional cu legume de toamnă.

Au mai fost organizate concursuri de sculptat dovleci pentru cei mici, demonstrații de stors mustul în lin tradițional și zdrobitul strugurilor în picioare, de către tinere fete îmbrăcate în port popular, iar in cadrul concursului „Cămara de Toamnă” a fost premiat cel mai frumos borcan cu murături, cea mai gustoasa și ingenioasă rețetă de zacuscă și preparatul magiunului de prune în mod tradițional, după rețetă traditională.

Ziua de duminică a fost rezervată preparatelor de toamnă, show-urilor culinare inedite pregătite înca de la prima oră, tocană la ceaun, berbecuți la protap, iar seara va fi rezervată surprizelor.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia