Continental
Tribuna
(FOTO) Club Ecvestru Transilvania şi Restaurantul Ecvestria, locul unde îţi poţi "încărca bateriile", la umbra pădurii, lângă Şelimbăr
Ovidiu BOICA
4820 vizualizari
(FOTO) Club Ecvestru Transilvania şi Restaurantul Ecvestria, locul unde îţi poţi

Deşi perioada concediilor a cam trecut, majoritatea s-au întors la servicii şi sunt mai degrabă preocupaţi cu maratonul printre rafturile supermarketurilor, în goana după rechizitele pentru cei mici, a garderobelor pentru prima zi de şcoală, ori printre tarabele pieţelor, pentru cele necesare conservelor de toamnă, mai sunt unii care abia acum se pot bucura de zilele libere şi caută variante pentru a le petrece şi de a se relaxa. O parte preferă să dea o fugă pe Litoral pentru o ultimă cură de soare, pe ultima sută de metri. Alţii preferă muntele, cu liniştea... aferentă. Ocna Sibiului e şi ea pe listă, ca multe alte locaţii din împrejurimile Sibiului. Variante sunt destule, dar una despre care am aflat de puţină vreme şi care ne-a impresionat de-a dreptul este situată la 5 minute de mers cu maşina din oraşul de pe malurile Cibinului.

Clubul Ecvestru Transilvania a apărut pe harta hipismului românesc relativ recent, în 2014, şi a luat naştere din ambiţia unui tânăr sportiv, Paul Avrigean.

Vrăjit de cai, aceste minunate şi, totodată, misterioase animale, simboluri ale libertăţii şi puterii, Paul a început să practice echitaţia de mic copil la Clubul Sportiv Municipal. Între timp, s-a reorientat şi a pus bazele Clubului Ecvestru Transilvania, situat peste drum de Veştem, la poalele pădurii.

"Pot spune că, în 2014, mi-am văzut visul îndeplinit. Am deschis - o spun fără să fiu modest - primul centru ecvestru la standarde europene din această zonă a Sibiului", a afirmat Paul Avrigean, managerul Clubului Ecvestru Transilvania.

Stabilimentul oferă o gamă largă de servicii, pentru toţi cei care-i calcă pragul, de la 3 la 80 de ani. "Avem o şcoală de echitaţie, oferim copiilor posibilitatea de a călări, de a se împrieteni cu caii.

De asemenea, organizăm plimbări călare în natură, hipoterapie, condiţii de antrenament foarte bune şi, nu în ultimul rând, avem condiţii foarte bune pentru cei care practică sportul de performanţă. Drept dovadă, am început să găzduim tot mai multe competiţii, de la an la an, chiar şi de nivel internaţional, iar ultimele două au fost Cupa Consulatelor la sărituri peste obstacole, la care au fost prezenţi peste 100 de cai, reprezentând 10 cluburi, şi finala Working Echitation Romania, un sport ecvestru mai nou, un mix între dresaj, echilibru şi manevrabilitate. Un lucru pozitiv este că suntem sprijiniţi şi de autorităţi. Spre exemplu, penultimul concurs pe care l-am găzduit a fost inclus pe Agenda Sportivă a Primăriei Comunei Şelimbăr", a mai spus Paul Avrigean.

 

Posibilităţi de cazare şi răsfăţ culinar

În incinta Clubului Ecvestru Transilvania funcţionează Restaurantul Ecvestria, un stabiliment care a fost inaugurat tot în 2014. De business se ocupă fraţii Alexandru şi Bogdan Radu, atent supravegheaţi de tatăl lor, Ovidiu Radu.

Restaurantul Ecvestria oferă multiple posibilităţi. Aici poţi servi un mic dejun tonic, un prânz copios, un cocktail între două întâlniri de afaceri sau o cină elegantă.

"Organizăm evenimente de socializare, mese de afaceri, petreceri private. Puteţi petrece o seară memorabilă, într-o atmosferă de linişte. Restaurantul este cu design specific ecvestru, cu elemente moderne. Capacitatea este de 60 de locuri, dintre care două separeuri cu design diferit. Barul e amenajat cu accesorii ecvestre, iar scaunele sunt în formă de şa western. Terasa are capacitate de circa 150 locuri,, fiind şi foarte solicitată de către cei care savurează preparatele bucătăriei noastre cu specific internaţional, în timp ce urmăresc antrenamentele de călărie de pe terenurile exterioare ale Centrului Ecvestru Transilvania. Totodată, oferim şi servicii de catering, nu numai în Sibiu, ci şi în împrejurimi", a afirmat Ovidiu Radu.

Restaurantul Ecvestria oferă, totodată, şi posibilităţi de cazare, iar în 2019 a fost inclus în programul Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană.

 


comentarii
1 comentarii

De cazare la restaurant nu știam, se goarme cu capul pe masă? Nu este cumva hotel, sau motel, sau pensiune măcar?
Dacă nu aveam mașina la potcovit, veneam çălare, să mă cazez la restaurant.
Minune
11.09.2019 17:23
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia