Tribuna
Festivalul „Bujorul de munte” de la Gura Râului va fi la finele lui iunie
Dumitru CHISELIŢĂ
1610 vizualizari
Festivalul „Bujorul de munte” de la Gura Râului va fi la finele lui iunie

În 29 - 30 iunie 2019, Gura Râului va fi în sărbătoare, căci bujorul de munte, tradiţiile pastorale, gastronomia specifică locului, cântecele şi dansurile ciobăneşti vor fi celebrate la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului „Bujorul de Munte”, informează Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu.

 

Este singurul festival din judeţ ce asigură o vedere unitară, de ansamblu, asupra tuturor segmentelor vieţii tradiţionale, de la port tradiţional la obiceiuri, de la cântece şi dansuri populare la meşteşuguri şi gastronomie tradiţională. Prin concept şi evenimentele programate, Festivalul „Bujorul de Munte” răspunde obiectivelor generale ale Programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

 

Festivalul se va deschide sâmbătă, 29 iunie, la ora 18, cu o cină ca la stână, organizată în aval de baraj, la poalele Munţilor Cindrel. Acolo vor fi degustate preparate tradiţionale ca bulzul ciobănesc şi tocana la ceaun, iar spectacolul culinar va fi completat cu ritmuri populare, graţie recitalurilor susţinute de ansamblul „Bujorul de munte” din Gura Râului şi invitaţi de marcă ai cântecului popular românesc. Seara se încheie cu un foc de tabără, ce va fi aprins la ora 22.

 

Duminică, 30 iunie, de la 11.30, va avea loc primirea oficială a oaspeţilor la poarta de intrare în comună, urmată de Jocul Junilor din faţa bisericii, la ora 12. Apoi, localnicii şi oaspeţii urcă la  baraj pentru a se bucura de gastronomia tradiţională şi spectacolul muzical-coregrafic, în compania Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” şi a unor solişti de renume.

 

„Bujorul de Munte” se adresează unui public care provine din toate categoriile de vârstă şi toate mediile sociale, localnicilor comunei Gura Râului, locuitorilor comunelor învecinate, turiştilor români şi străini. Festivalul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Judeţean Sibiu, CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu. Parteneri sunt  Asociaţia de Înfrumuseţare a Comunei Gura Râului, Asociaţia Pensiunilor Turistice din Gura Râului, ANAR-CRFP Sibiu şi Regia Publică Locală Ocolul Silvic Gura Râului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia