Tribuna
Festival Internaţional de Carte pentru copii, la Sibiu
Alexandra DRAGUT
1510 vizualizari
Festival Internaţional de Carte pentru copii, la Sibiu
Pentru a-i apropia mai mult de lumea cărţilor, Grădiniţa cu Program Prelungit „Elefănţelul Curios” din Sibiu desfăşoară activităţi de animaţie de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani, dar şi pentru cei de peste 14 ani, în cadrul Festivalului Internaţional „Cartea verde – Drumul înţelepciunii”. Evenimentul se află la cea de-a patra ediţie şi are loc în perioada 10-12 mai, între orele 9:20 – 11:20 şi 15:20 – 17:20.

Prin acest proiect, organizatorii urmăresc promovarea inovaţiei didactice, a comunicării şi informării prin utilizarea cărţilor. „Festivalul aduce un moment de bucurie a sufletului, prin recompunerea spaţiului poveştii la nivel fizic. Avem nevoie de lectură de calitate, pe suport scris. Avem nevoie de cuvinte, de cuvinte vii, transmise prin viu grai. Avem nevoie de reorientarea timpului nostru spre lucruri de calitate. Într-o societate în care funcţionăm pe criterii de performanţă în educaţie, standarde şi etică, dar în care reţelele de socializare sunt doar virtuale, noi compunem trei zile de poveste, în care copii răsfoiesc cărţi, ating şi miros poveşti, ascultă Feţi Frumoşi şi dansează cu şoricei. Valoarea festivalului constă în apropierea vie şi liberă de lumea nouă a cărţilor şi a oamenilor”, spun organizatorii.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Francez din România, Asociaţia Edumedia din Bucureşti, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu şi Teatrul Gong. Deschiderea va avea loc marţi, de la ora 9.

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA