FITS 2024
Tribuna
Festival Internaţional de Film al Europei Centrale, la Mediaş
Vasile ANTIPA
1805 vizualizari
Festival Internaţional de Film al Europei Centrale, la Mediaş

Primarul Mediaşului i-a „smuls” ministrului Culturii, Kelemen Hunor, promisiunea că ministerul se va implica financiar în organizarea unui Festival Internaţional de Film la Mediaş. Festivalul va reuni cele mai bune filme din 7 ţări ale Europei Centrale şi se va desfăşura cel mai probabil la finele lunii august. Primarul Teodor Neamţu a declarat luni într-o conferinţă de presă că festivalul va fi sprijinit consistent de Ministerul Culturii şi Centrul Naţional al Cinematografiei. „Ne dorim organizarea unui festival internaţional de film în Mediaş, un festival de film al Europei Centrale. Pentru acest festival, domnul ministru Kelemen Hunor şi-a manifestat întreaga disponibilitate, în sensul sprijinirii lui, atât de către Ministerul Culturii, cât şi de Centrul Naţional al Cinematografiei. Evident, o contribuţie va avea şi municipiul Mediaş, respectiv Consiliul Local cât şi sponsori din municipiu. În momentul de faţă se scrie proiectul acestui festival, pe care intenţionăm să-l organizăm către sfârşitul verii”, a spus edilul municipiului de pe Târnava Mare.
Directorul festivalului va fi cunoscutul regizor Radu Gabrea, care a avut de altfel unele discuţii cu primarul Mediaşului legat de acest proiect. În perioada următoare, urmează să se stabilească şi perioada exactă de desfăşurare a Festivalului Internaţional de Film al Europei Centrale.
comentarii
3 comentarii

Prezentati un film despre craterele de pe luna! Locatia de filmare: strazile din Medias. astfel revenim si noi in lumea buna a filmului dupa "Lumini si umbre".
Om al locului
22.02.2011 07:47
mai lipseşte gaspar pachetarul din poză şi tabloul mioritic era
cami
22.02.2011 09:16
Si dupa ce nu mai e PDL-UDMR la guvernare, cam cum o sa mai finantati povestea? Si cam cine o sa vina la Medias?
chaplin
22.02.2011 21:25
Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica