Tribuna
PNL
Femeile din Ţara Făgăraşului vin în şezătoare la Avrig
Dan FRÂNCU
2284 vizualizari
Femeile din Ţara Făgăraşului vin în şezătoare la Avrig

După succesul extraordinar înregistrat în primăvară, când Şezătoarea “Hai cu lucru la Avrig” a adunat câteva sute de participanţi din judeţele Sibiu şi Braşov, iar atmosfera a fost una deosebit de destinsă, cu adevărat sărbătorească, grupul “Şezătoarea de la bibliotecă”, activ, de câţiva ani buni, la Biblioteca Orăşenească Avrig, se pregăteşte pentru o reeditare a evenimentului. Sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 10, la Sala “Pavilion” a Casei de Cultură a oraşului Avrig, se va desfăşura ediţia de toamnă a Şezătorii “Hai cu lucru la Avrig”.

Şezătoarea de sâmbătă este organizată în cadrul proiectului “Şezători în Ţara Făgăraşului”, ce a reuşit să pună la cale, în mai multe rânduri, reuniuni ale mai multor şezători tradiţionale desfăşurate în diverse localităţi ale zonei, într-un autentic “schimb de experienţă”, evenimente ce constituie paşi importanţi în demersul revitalizării acestui obicei străvechi, deosebit de important şi interesant pentru societate.

“Aşa cum ne-am obişnuit deja, întâlnirea şezătorilor din Tara Făgăraşului şi nu numai, reface vechi legături între comunităţi. Şezători călătoare. Vă aşteptăm să veniţi cu lucru spornic şi fiindcă suntem într-un judeţ care are în acest an o temă gastronomică, vă aşteptăm si noi cu bunătăţi după: REŢETE CU POVEŞTI DIN ŞEZĂTORI.  Nu vor lipsi muzica, jocul, voia bună şi o colecţie de ii şi cămăşi avrigeneşti din lăzile străbunicelor noastre. Ne întâlnim în Sala “Pavilion”, să nu uitaţi strigăturile, cântările de şezători şi lucrul. No', numa` lucru-i pretext de întâlnire, că om şti noi să schimbăm modele, dar şi reţete cu poveşti, om şti şi să ne prindem în joc sau să învăţăm tehnici noi de lucrat firul. Da' nici poveştile n-or lenevi în şezătoarea noastră, doar ne stim: Bat-o norocul de gură,/Că nu-i spor la cusătură./Numa' gura-i cu noroc/Şi picioarele la joc./Bat-o norocu' de gură,/Că bună-i la strâgătură./ Îi mai bună la strigat,/Ca  mânile la lucrat”, menţionează Maria Grancea, bibliotecar la Biblioteca Orăşenească Avrig, organizatoarea manifestării.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA