Tribuna
PNL
Fapta bună înseamnă fericire

Viaţa noastră e o şcoală şi noi toţi elevii ei, chiar dacă nu suntem întotdeauna de acord cu aceasta. Apropiindu-mă de Qigong în urmă cu ceva timp, încerc să înţeleg ce mi se întâmplă, de ce mi se întâmplă şi mai ales cum să reacţionez la ce mi se întâmplă.
La una din prelegerile maestrului internaţional de Qigong, Lin Kaiting am aflat că din fapta bună răsare fericirea, iar din fapta rea răsare suferinţa. Orice faptă săvârşită, bună sau rea, îşi arată roadele. Trăim în epoca consumismului, ne dorim tot mai multe, mai mult şi e greu să fim mulţumiţi.
Dostoievski, marele scriitor rus, cel ce a cunoscut ocna (temniţa) în timpul vieţii lui, spunea că "e o ocnă şi mai mare cea din sufletul omului". Făcea referire la dorinţa de a avea bogăţii, plăceri etc.
O lege universală ne spune: nu poţi avea dacă nu dăruieşti. Bogăţia nu-l urmează pe cel ce nu dă, nu se mişcă, nu se implică, e leneş, ţine totul numai pentru el. A dărui din prinosul sentimentelor, cunoştinţelor e un lucru lăudabil. Omul care dăruieşte se îmbogăţeşte în primul rând pe el.


Doina POPA


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica