Tribuna
Facilităţi fiscale acordate persoanelor cu handicap

Persoanele cu handicap fizic grav sau accentuat beneficiază de scutire de la plata impozitului aferent veniturilor realizate, numai asupra veniturilor din salarii la funcţia de bază în conformitate cu prevederile art. 55, alin. (4), lit. k din Legea nr. 571 / 2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii realizate la funcţia de bază de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, se acordă de către angajator (plătitorul de venituri) pe baza documentelor justificative depuse de către contribuabil.
Veniturile obţinute de către persoanele care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract sau convenţie civilă, încheiate potrivit Codului civil, sunt considerate venituri din activităţi independente iar obligaţiile declarative şi de plată ce trebuie îndeplinite în acest caz, sunt cele reglementate de actele normative în vigoare.
Totodată, persoanele cu handicap fizic grav şi accentuat sunt scutite potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 50 / 2008, de la plata taxei pe poluare pentru autoturismele echipate şi destinate conducerii de către  persoanele cu handicap fizic grav şi accentuat cu ocazia primei înmatriculare în România. 


Biroul de Presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiucomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia