Tribuna
AFF
Fără cozi la declararea venitului
Laura BUCIU
807 vizualizari

Vom merge să depunem declaraţia de venit la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, ca atare toată lumea se aşteaptă la cozi imense în faţa ghişeelor. Pentru câţiva lei, însă, ne putem duce să punem timbre şi să trimitem declaraţia prin poştă. Asta doar dacă ştim cum să completăm declaraţia 200. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ne linişteşte, însă. Într-un comunicat remis redacţiei, ANAF anunţă că pe toată perioada depunerii Formularului 200, adică până în 15 mai, se vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea aglomeraţiei în administraţiile financiare.
Conform analizelor de la ANAF, la începutul anului 2009, care a stat la baza deciziei de renunţare la sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit, demonstrează că dintre cei aproximativ 900.000 contribuabili – persoane fizice care trebuiau să depună până la 15 mai 2008 declaraţiile de venit aferente anului 2007, circa 70%, deşi au primit la domiciliu formularele personalizate, s-au prezentat la sediile administraţiilor financiare din două motive: fie pentru că au dorit asistenţă în completarea formularului, fie pentru că solicitau noi formulare, motivând că cele primite au fost pierdute, deteriorate etc. Tocmai acest fapt a stat la baza deciziei de a renunţa la această modalitate de depunere a declaraţiei de venit. Se pare că trimiterea formularelor prin poştă a generat, în 2008, o cheltuială suplimentară a ANAF pentru producerea altor formulare care erau puse la dispoziţia contribuabililor gratuit. De exemplu, spun reprezentanţii ANAF, în 2008 s-au produs suplimentar 700.000 de exemplare. Acestea fiind datele, în 2008 sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit a fost utilizat de circa 30% contribuabili - persoane fizice.
Potrivit ANAF, declaraţiile de venit pot fi trimise în continuare prin poştă cu scrisori recomandate, însă pe cheltuiala contribuabililor. Formularul 200 poate fi descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Declaraţie privind veniturile realizate, prin accesarea portalului www.anaf.ro / Asistenţă contribuabili /Toate formularele, cu explicaţii.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA