Tribuna
PNL
Expoziție inedită la Mediaș: "…dar l-am adus înapoi: Obiecte, Cărări, Povești”
Vasile ANTIPA
988 vizualizari
Expoziție inedită la Mediaș:

Casa de lângă Sinagoga Mediaș organizează sâmbătă, 25 august, de la ora 18, vernisajul expoziției “…dar l-am adus înapoi: Obiecte, Cărări, Povești”. Expoziția marchează evenimentul final al echipei de la Mediaș din cadrul proiectului TRACES: Transmitting Contentious Cultural Heritages with the Arts finanțat cu fonduri EU Horizons 2020.

De-a lungul ultimelor trei veri, cercetătorul Julie Dawson (Viena) împreună cu artistul Răzvan Anton și administratorul on site Alexandra Toma din Mediaș au creat materiale pentru expoziții și au ținut ateliere folosind obiecte atât din arhiva Comunității Evreiești din Mediaș, cât și din biblioteca și colecția de textile a acesteia . Expoziția din această vară reprezintă un proiect de istorie orală, care s-a îndreptat către toți medieșenii, cât și către diaspora medieșană.

Locuitorii orașului au fost invitați să povestească despre un obiect pe care ei sau familiile lor l-au adus în Mediaș când s-au mutat aici sau pe care l-au luat cu ei când au emigrat. Opt dintre aceste povești adunate astfel – despre familii, călătorii, obstacole, plecări, reîntoarceri – vor fi prezentate în spațiile de la Casa de lângă Sinagogă.

În completarea proiectului de istorie orală, vor fi expuse lucrările artistului rezident din cadrul proiectului TRACES – Răzvan Anton create de-a lungul acestui proiect de trei ani. Aceste printuri fac parte dintr-o serie intitulată Fading Studies și toate au fost imprimate pe hârtie la soare în curtea Casei de lângă Sinagogă. Lucrările se bazează în primul rând pe obiecte, imagini și textile din Arhiva și Biblioteca Evreiască din Mediaș.

Vernisajul va fi urmat de un concert la ora 19, susținut de duo-ul din Berlin format din cantorul Svetlana Kundish și acordionistul Patrick Farrell. Concertul va avea loc în Sinagogă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia