Tribuna
PNL
Expoziție de pictură Niculae Țolea, la Casa Schuller din Mediaș
Vasile ANTIPA
767 vizualizari
Expoziție de pictură Niculae Țolea, la Casa Schuller din Mediaș

Casa Schuller va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni vernisajul unei expoziții de pictură. Pe simezele edificiului cultural medieșean va expune pictorul și restauratorul de biserici Niculae Țolea. Evenimentul este programat sâmbătă, 10 august 2019, de la ora 11, iar medieșenii îi vor putea admira lucrările până în data de 24 august.

Deși debutul expozițional al artistului plastic Niculae Țolea a fost unul relativ recent, activitatea sa de pictor profesionist specializat în pictură și restaurare de biserici ortodoxe este una îndelungată și extrem de prodigioasă, ce se întinde pe parcursul a aproape 40 de ani.

Începând cu debutul său în anul 1981, ca proaspăt absolvent al Școlii de Pictură Bisericească a Institutului Teologic din București, unde a studiat cu nume sonore ale teologiei și picturii religioase ortodoxe, precum Părintele Galeriu, profesorul Costin Ioanid și, mai ales, renumitul pictor și restaurator de biserici Iosif Keber (care, de altfel, i-a călăuzit primii pași în activitatea sa artistică), Niculae Țolea are, în acest moment, un palmares impresionat, de peste 60 de biserici pictate și restaurate, în întreaga țară.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia