Tribuna
PNL
Expoziția "Teracota, mon amour!” ajunge și la Biserica Fortificata din Viscri
Vasile ANTIPA
1788 vizualizari
Expoziția

Expoziția „Teracota, mon amour!” este o colaborare între Asociația Imbold și Teracota Mediaș cu scopul de a atrage atenția asupra unor meșteșuguri și manufacturi pe cale de dispariție pentru a le ajuta să supraviețuiască și sa să adapteze la secolul 21.

Până acum, părți din expoziție au fost expuse la Noaptea Albă a Galeriilor în București, de Ziua Națională a României în cetatea Alba Iulia, la Castelul Cantacuzino din Zamora și în cadrul Romanian Design Week la Acuarela precum si o expoziție permanentă în "Pavilionul din Jina" în cadrul Muzeului Astra.

Sâmbătă, 31 august, de la ora 13, se deschid porțile Bastionului de Est al Bisericii Fortificate din Viscri pentru o expoziție de cahle pictate, manufacturate în Mediaș la ultima fabrică de sobe cu cahle presate și pictate manual din România.

La eveniment va fi prezentă o parte din mica echipă a fabricii, inclusiv tânăra sculptoriță Costescu Nicoleta Iulia, absolventă a Universității Națională de Arte din București. În cadrul vernisajului, unul dintre meșterii presatori ai Teracota va susține un workshop de manufacturat cahle folosind exclusiv tehnici și unelte tradiționale, utilizate în fluxul zilnic de producție al fabricii.  

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia